MENU

«Чорна п'ятниця прийшла до декларації». Сьогодні розпочинається двотижневий тест для влади

2438 0

Сьогодні, у п’ятницю 13 лютого антикорупційна організація Transparency International Україна оголошує медіа-тестування української влади, офіційно запитавши дані про декларації 40 головних держслужбовців країни. Акція має назву "Чорна п'ятниця прийшла до декларації".

 

Президент, Прем’єр-міністр, Генеральний прокурор, Голова Нацбанку, Секретар РНБО, судді та всі міністри отримали сьогодні інформаційні запити від українського представництва міжнародної антикорупційної організації Transparency International з проханням надати відомості про їх майнові декларації за 2014 рік.  За законом «Про доступ до інформації» ці дані мають бути надані не пізніше 5 днів. Рівно за 10 днів, 23 лютого - що припадає на річницю втечі В. Януковича - ТІ Україна поділиться результатами медіа-тестування з громадськістю. 

 

За словами Олексія Хмари, виконавчого директора ТІ Україна, мета цієї акції - зробити приховане явним і показати хто є хто в українській політиці: «Ми зможемо дізнатися, чи навчив цей рік українських політиків відповідальності та повазі до суспільства, які виражаються в підзвітності. Адже декларація – це завжди тест на прозорість, а значить - повагу. Хоча за законом останній день подання декларацій припадає на 1 квітня, ми  нагадуємо про необхідність звітування вже сьогодні. І вимагаємо інформацію раніше, в день втечі В. Януковича, саме для того, аби його приклад тримав нову владу в тонусі».

 

За законом усі державні службовці України зобов’язані до 1 квітня кожного року оприлюднювати свої декларації з переліком прибутків, майна та одноразових витрат, що перевищують 80 тисяч грн. За новим законом «Про запобігання корупції», який було ухвалено 14 жовтня 2014 року під тиском громадськості, декларації службовців будуть збиратися у відкритому електронному Єдиному державному реєстрі. Зважаючи на те, що такий реєстр запрацює не раніше 2016 року, ТІ Україна заявляє, що проконтролює, аби в перехідний період звітування державних службовців перед народом відбулося належним чином.

 

Нагадаємо: Протягом 2013-2014 рр Transparency International Україна під час  національної моніторингової кампанії «Декларації без декорацій» зібрала на одному сайті та порівняла з реальним стилем життя понад 400 декларацій держслужбовців. За результатами кампанії було виявлено понад 60 корупціонерів.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини