MENU

В ефірі «Вєстєй» патріотичне гасло «Україна – понад усе!» порівняли з гітлерівським гімном

7290 27

На радіо «Вєсті» патріотичне гасло «Україна – понад усе!» порівняли з гітлерівським гімном. Про це у своєму блозі пише журналіст Олексій Мазур.

Це сталося в передачі «Точка зрения» з Юлією Литвиненко, яка також є ведучою ТВІ. Її традиційним по середах гостем був співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, телеведучий UBR, політоглядач, громадянин РФ Іскандер Хісамов (починаючи з 24-ої хвилини ефіру):

...Я не склонен, как один из телеканалов (очевидно йдеться про 5-й - прим. автора) вешать вывеску на своем экране «Украина перед усе». Да? «Перед усе»?

Перед усім, - «поправляє» його Литвиненко.

Перед усе! – наполягає Хісамов.

Ну, не важно, - відступає ведуча.

Понад усе! Вот, – нарешті проголошує правильний варіант Хісамов.

Ну, мы-то знаем, откуда эта цитата, - зауважує Литвиненко.

А почему мы на это не реагируем? Я хочу сказать, что «понад усе» – это «Дойчланд, дойчланд юбер алес». Это гитлеровский гимн, который коннотируется и ассоциируется именно с фашистским режимом.  Я говорю, вы еще напишите «арбайт махт фрай», как на Освенциме! Тоже хороший лозунг – «труд делает свободным».

 

Ну що, "привіт" Петру Олексійовичу, який нещодавно повернувся з міжнародного заходу із вшанування жертв Освенціму, його прес-секретареві Святославу Цеголку, ведучим Роману Чайці, Тетяні Даниленко, Віталію Гайдукевичу, Яні Конотоп та всьому колективу 5-го.

Шановні, за логікою Хісамова, ви, як і всі для кого «Україна понад усе!»  – «нацюки». В тому числі і наші герої, які боронячи Україну, освячують це гасло своєю кров’ю на фронтах Великої Вітчизняної АТО.

А за одно вітання Нацраді, СБУ, а особливі - МінСтецю. На «Вєстях» цей кремлівський пропагандон наговорив багато чого. Як на мене, не на одну статтю, але отак прямо асоціював «Україну понад усе!» з нацистським гімном і Освенцімом – вперше. Дай Боже, щоби в останнє.

Може хоч після цього буде якась реакція? Бо він давно задрав. Україні вистачить націлених на неї путіним «іскандерів», що на наших кордонах. Якого дідька нам здався ще один у Києві?

Олексій МАЗУР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини