MENU

США сравнили Януковича с кровавым африканским лидером Кони

656 1

Джозеф Коні – кривавий лідер повстанського угруповання з Уганди «Господня армія опору» переховується у джунглях Африки від урядових військ.

Віктор Янукович – президент України, живе в палаці в Межигір"ї і успішно контролює всі силові структури.

Джозеф Коні спеціалізується на викраденні дітей. Хлопці стають бійцями бандитських загонів, дівчата потрапляють в сексуальне рабство.

Віктор Янукович декларує верховенство права, вибудував сильну вертикаль влади, змінив Конституцію. Головні політичні конкуренти сидять у в'язниці.

Здавалося, нічого спільного між цими двома людьми немає. Якби не одна деталь.

Або ще точніше – одна людина.

Американський сенатор від Оклахоми і член Республіканської партії – Джеймс Інхоф.

Саме він ускладнив життя Джозефа Коні та Віктора Януковича.

У 2011 році під тиском громадськості та зусиль сенатора Інхофа уряд США вирішив допомогти жителям країни звільнитися від кривавого терору «Угандійського Гітлера», жертвами якого на той час вже стали понад 40 тисяч дітей.Президент США Барак Обама відправив перших 100 командос в Африку з метою заарештувати або знищити Джозефа Коні. Боротьба за таке рішення тривала декілька років. І кожного разу як хтось в Америці забував про злодіяння в Уганді, сенатор Джеймс Інхоф невпинно про це нагадував.

У 2012 році Сенат США прийняв резолюцію по Україні. Джеймс Інхоф став її співавтором. Як сказано в тексті документу влада повинна негайно випустити Юлію Тимошенко з – за грат і припинити вибіркове правосуддя.

Українське МЗС зробило спробу применшити значення рішення Сенату США, мовляв, приймали «не за процедурою». Що ж, їхнє право.

У джунглях Африки свого часу також були невдоволенні висадкою командос.Втім, військова операція розпочалась і вже зараз можна прогнозувати, що урядові війська Уганди за підтримки американців рано чи пізно впіймають кривавого бандита Джозефа Коні.

До більш жорстких рішень по Україні справа поки не дійшла. Українська влада, хоч і порушує закон, проте, слід визнати не так відверто та нахабно як бандити в Уганді. Втім, за умов подальшого згортання демократії, розправи над незалежними ЗМІ та переслідування опозиції, офіційному Києву очікувати на якесь послаблення тиску не варто.

77 – ми річний сенатор – республіканець Джеймс Інхоф на прикладі справи «Угандійського Гітлера» довів, що не звик відступати на пів дорозі.

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі вже видав ордер на арешт Коні. Досьє на Віктора Януковича показово збирає лише українська опозиція.

Можна щиро сподіватися, що українці з власним президентом дадуть раду самі, без будь-якого зовнішнього втручання.

Янукович не Коні? Україна не Африка?

 Мирослав ОТКОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини