MENU

Асоціація малих міст України закликає Раду ухвалити законопроект щодо земресурсів

1303 0

Асоціація малих міст України інформує парламент про звернення з’їзду міст районного значення з проханням терміново ухвалити законопроект №1159, який передбачає повернення права територіальним громадам розпоряджатися землями за межами населених пунктів. Відповідне звернення, ухвалене одностайно на з'їзді організації, отримав також один з авторів законопроекту, член фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

У документі, зокрема, зазначається: «Вже тринадцять років, як в Україні втрачено повсюдність місцевого самоврядування. Самоврядування існує тільки на 17% території України. Так звані «землі за межами населених пунктів» (83% території України ) стали поживним бульйоном для розквіту різного роду корупційних схем та дій. Громади не тільки не можуть впливати на розвиток землі, на який живуть, людей ніхто навіть і не запитує про майбутнє їх території».
 
Крім того, у зверненні йдеться про те, що «таємні рішення приймаються від імені Держави...».
 
«Зараз є можливість покінчити з таким ганебним явищем, як «землі за межами населених пунктів, ухваливши законопроект №1159, який повертає землю Громадам, людям, які на ній живуть. Звертаємось до депутатів Верховної Ради України з закликом негайно ухвалити цей законопроект і повернути в Україну повсюдність місцевого самоврядування!» - зазначено в документі.

Нагадаємо, що раніше народні депутати від всіх фракцій коаліції, автори резонансного законопроекту №1159 про повернення права органам місцевого самоврядування розпоряджатися землями, який викликав бійку в парламенті, зробили заяву, що в разі ухвалення цей закон зруйнує корупційні схеми Держкомзему та наголосили на необхідності його термінового ухвалення.
 
Повний текст звернення З’їзду міст районного значення України:


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини