MENU

Як «хочуть» бачити *уйла в Будапешті

3398 8

Угорці - так тримати! Hajrà magyarok!

Російські гавноньюси зараз з упоєнієм розказують про предстоящий візит Хуйла в Угорщину і про те який бажаний гість Хуйло в Будапешті. А также шо в Європі у Хуйла множество союзніков. Но чомусь жоден гавноньюс ні словом не прохопився про демонстрацію, яка відбулася в Будапешті. А зря.

Небайдужі угорські громадяни рішили нємного іспортити Хуйлу настроєніє від візиту до їхньої столиці і дід з удовлєтворенієм спостерігав за ходом тієї демонстрації.

Кореспонденти з місця собитій передають, що кількість демонстрантів було десь 4 тисячі, а серед лозунгів і транспарантів впадали в око гасла 1956 року: "Nem leszünk gyarmat" ("Не будемо колонією") і "Ruszkik haza" ("Русские домой"). Є й свіжі лозунги, на злобу дня "Putyin - nyet! Európa - igen" (Путін - ні, Європа - так"). Треба сказати, що слова "ruszkik" та "nyet" є модифікованими під угорську мову російськими словами і цим також посилюється зневага до московського гостя. З цією ж метою деякі гасла написані викривленою кирилицею. Да, мадяри народ запеклий. Серед гасел дід не бачив ще знаменитих мадярських матюків, але все ще попереду.

Перед демонстрантами прозвучало три виступи і одна з виступавших - українська кримчанка Маргарита Римаренко. Наша дівчинка навчається в Будапешті і виступала на мітингу угорською. Умнічка.

Варто підкреслити, що демонстранти протестували не лише проти Хуйла, но і проти його сатрапчика - Віті Орбана та його політіки. І Хуйло - лише повод. Но повод удачний. Бо візит Хуйла в Угорщину сопряжон ще і з рядом оскорбітєльних для угорської національної гордості моментов. Наприклад, жертиме Хуйлуша лише своє, для цього з Москви везуть продукти і своїх поварів. Так шо ні гуляш, ні бограч, ні чірке-пьоркьолт Хуйло не жертиме - напрасно Вітя Орбан готується виступити гостєрріімним хазяїном.

У Будапешті спостерігаються безпрецедентні заходи безпеки на час візиту московського сцарька, якого охоронятиме ціла армія тєлохранітєлєй. В Угорщині на уші поставлені всі спецпідрозділи і практично вся поліція. Громадянам не рекомендується без крайньої потреби виїжджати в центр міста, відкривати вікна по шляху слідування кортежу, і божезбав не фотографувати кортеж Хуйла. Бо це може бути смертельно опасно. Хуйло парень канєшно смелий, но йому січас дуже страшно.

Вітя Орбан тоже парень смелий, но тоже бздить. Бо Хуйло-то поїде, а Орбану оставаться. І шото нада людям розказувать. А небайдужі громадяни прямо звинувачують Орбана у зраді ідеалів 1956 року. Потом Орбану нада буде шото розказувать Брюсселю і Вашингтону. Ох, напрасно Вітя брав у Хуйла гроші на Южний поток і на атомну електростанцію в Пакші. У фінансових ділах і в політиці всігда нада буть особенно чистоплотним. 

Дід вніматєльно спостерігатиме за собитіями в Будапешті і обов'язково розкаже небайдужим читачам шо там і до чого.

Да! Дідовим читачам з Угорщини мої особливі вітання та подяка, особливо тим, які сьогодні були на демонстрації. Нє, я завжди знав, що ви молодці. Але щоб настільки... Дякую. Дід доволєн:)

Свирид ОПАНАСОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини