MENU

В уряді має бути посадовець, який координуватиме питання біженців - Тимошенко

1756 0

Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що в уряді має бути посадовець, який координуватиме питання біженців та внутрішньо переміщених осіб. Про це лідер фракції наголосила під час комітетських слухань на тему: «Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції», організованих комітетом Верховної Ради з прав людини.
 
«В уряді обов'язково має бути виділена одна особа, яка повністю відповідає за координацію всіх виконавчих органів влади. Або прем'єр-міністр, якщо він сам публічно візьме на себе цей обов’язок, або треба призначити першого віце-прем'єра», - зазначила Юлія Тимошенко.
 
За її словами, цей посадовець має призначатися не за партійними квотами, а бути запропонованим волонтерами та людьми, які вирішують проблеми біженців.
 
На думку лідера «Батьківщини» на місці такого посадовця повинна бути людина, яка «організаційно, морально буде здатна вести це питання в уряді і яка знає систему виконавчої влади».
 
Як зазначила Тимошенко, якщо такий віце-прем'єр не буде призначений, то лише прем'єр-міністр зможе вирішувати питання такої складності, оскільки він - «єдиний, хто може реально скоординувати роботу з вирішення проблем біженців з окупованих територій».
 
Окрім цього, Тимошенко запропонувала, щоб в рекомендаціях комітетських слухань була зафіксована пропозиція щодо обов'язкової особистої присутності на таких «серйозних слуханнях» прем'єр-міністра або віце-прем'єра.
 
«Парламентські слухання - це об'єднана робота уряду та парламенту. А також тієї частини громадян, яких стосується проблематика, яку розглядають для того, щоб всі органи влади могли почути реальні проблеми», - наголосила вона.
 
За інформацією комітету Верховної Ради з прав людини, в Україні налічується 1 млн 42 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини