MENU

У чому відмінність між терористами Путіна та ісламськими фундаменталістами?

1622 0

Кілька разів я говорив це словосполучення під час свого останнього візиту в Париж. Путінізм як православний джихад. Моїх співрозмовників, мені здається, воно часом дивувало, часом заставало зненацька, але багато хто реагував на нього з розумінням. Ну а справді, що це?

Коли козіцин дає інтерв'ю, а позаду нього - прапор з зображенням Христа; коли він називає своїх казаків "войском христовим"; коли часто з їхніх вуст звучить словосоплучення "православна війна"; коли дєвочка з євразійського союзу молодьожи вітає всіх із Різдвом, а потім погрожує знищити весь світ під зображеня ядерного вибуху; коли перед пострілами своїх гармат вони кричать якийсь релігійний мрак.

Коли Путін всерйоз говорить про Крим як про "храмову гору". Чи справді є велика відмінність між ними та ісламськими фундаменталістами? Люди мислять за аналогіями, і західні європейці - не виняток.

У Парижі, Копенгагені, Берліні чи Римі розуміють, що таке "ісламський тероризм", але що таке православний тероризм Путіна вони розуміють гірше. Вони починають його краще розуміти, коли бачать, що відмінності між ним та ісламським тероризмом ISIS насправді мінімальні. Це не відмінності навіть. Так собі, декорації.

Володимир ЄРМОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини