MENU

Після затримання в Одесі російського шпигуна охорону стратегічних об’єктів посилили

3062 0

затримання шпигуна в Одесі

Контррозвідка Служби безпеки України 20 лютого затримала в Одесі громадянина «Т», якого запідозрили у шпіонажі на замовлення російських спецслужб. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в соціальній мережі «Facebook».

«Вказана особа за завданням російських спецслужб спробувала налагодити спостереження за авіаційним рухом та переговорами на військовому аеродромі в Одесі! Дані мали передаватися, зокрема, і через підконтрольні російській спецслужбі аккаунти в антиукраїнській групі у соціальній мережі», - зазначив він. На допиті чоловік зізнався, що налагодив контакт з російською ФСБ і мав передавати інформацію представникам російських спецслужб, зокрема через адміністратора антиукраїнської групи.

шпигунський арсенал

«СБУ не виключає, що такі ж «спостерігачі» можуть працювати і в оточенні інших аеродромів, тому проводить спеціальні заходи з метою встановлення та припинення діяльності можливих інших членів диверсійної мережі», - підкреслив Лубківський.

У відповідь на цей інцидент в Одесі глава уряду Арсеній Яценюк 22 лютого наказав узяти під посилену охорону аеропорти, вокзали, електростанції та інші стратегічні об’єкти загальнодержавного значення. Про це прем'єр-міністр заявив під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій. «Зараз я підпишу доручення, тут є декілька сотень об'єктів, які підлягають обов'язковій охороні Міністерством внутрішніх справ, Національною гвардією та Службою безпеки України, - сказав він. - Я прошу також керівників обласних державних адміністрацій разом з МВС і СБУ визначити такий критичний перелік об'єктів місцевого значення. У першу чергу це стосується водопостачання, електропостачання, газопостачання і місць масового скупчення людей, тобто там, де може виникати найвищий рівень загрози», - зауважив прем'єр-міністр.

Яценюк також доручив у межах країни подвоїти кількість патрулів на вулицях. Він зазначив, що завдяки таким заходам у Києві та Харкові криміногенна ситуація та загроза терористичних актів значно знизилися.

міліції у патрулюванні допомагає громадськість

Нині в Одеській області до патрулювання вже залучено 400 нарядів. Працівникам силових структур нести службу допомагають представники громадськості. Під посилену охорону ними взято 76 об’єктів.

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини