MENU

Вакарчук розповів, хто для нього справжні українці

2282 0

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук у інтерв’ю журналу Ukrainian Chicago розповів, кого вважає справжніми українцями, пише VIDIA.

За його словами, українець – це не той, хто живе у Києві, Львові чи Харкові. А той, хто відчуває себе українцем в душі і ніколи про це не забуває.

“Основне, і, я думаю, українці в діаспорі мають сприйняти це всерйоз, що всім українцям треба перейти від парадигми, у якій нація є чимось географічним, до парадигми, у якій нація є чимось духовним. Я наведу приклад. Євреї всього світу живуть у різних країнах, вони жили так багато років і лише недавно отримали свою власну державу. Але вони завжди знали, що вони євреї. Їх об’єднувала Книга – Старий Завіт або Тора, як вони говорять. Це те, що робило їх всіх подібними по духу. Завжди вони відчували близькість, де б не жили”, – зазначив співак.

Вакарчук вважає, українцям треба розуміти, вони об’єднані не тим, на якій землі народилися, а цінностями, які сповідують.

Нагадаємо, лідер гурту “Океан Ельзи” Вакарчук також порадив владі не списувати всі проблеми на війну.

Зазначимо, 25 лютого гурт стартує із благодійними виступами у США. Зокрема, частково благодійний концерт відбудеться у Чикаго і абсолютно благодійний – у Сан-Франциско.

VIDIA


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини