MENU

Ці зміни за духом близькі до «законів про диктатуру 16 січня» - активісти про законопроект, який забороняє критику влади

3850 0

Кримінальна відповідальність за критику влади неприпустима!

Законопроекту N2225 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави)" є загрозою для свободи слова. На цьому наголошують активісти громадських рухів ЧЕСНО, Стоп цензурі та ініціативи Реанімаційний Пакет Реформ.

"Дії спрямовані на підрив авторитету органів державної влади, місцевого самоврядування та об'єднань громадян України, та/або цинічне, зневажливе ставлення й неприйняття як окремих структурних елементів системи державного управління (її відповідних органів), так і держави в цілому, що в подальшому може тягнути за собою порушення усталених соціальних норм і правил організації суспільного й державного ладу та життя – карається виправними роботами на строк до двох років або арештом до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років," – йдеться у законопроекті, який подав нардеп Костянтин Матейченко ("Народний фронт").

Ця норма де-факто вводить цензуру на критику органів влади, окремих чиновників та політичних партій. У разі ухвалення законопроекту, він може використовуватись для переслідування засобів масової інформації, активістів та політичних репресій.

Зміни, пропоновані законопроектом N2225, за духом близькі до антидемократичних "законів про диктатуру 16 січня".

Ми наголошуємо: таке кричуще порушення права на свободу слова не може бути виправданим жодним чином, в тому числі потребами інформаційної безпеки держави.

Якщо влада бачить проблеми в інформаційній сфері, то вона завжди може звернутися до медіаспільноти для вироблення рішень, які з одного боку враховуватимуть виклики російської агресії, а з іншого не порушуватимуть стандартів свободи слова.

Ми закликаємо народного депутата Костянтина Матейченка та усю фракцію "Народного фронту" відкликати згаданий законопроект, а профільний комітет – дати негативний висновок та не рекомендувати включення законопроекту N2225 до порядку денного парламенту.

Рух ЧЕСНО

Рух "Стоп цензурі!"

Ініціатива Реанімаційний Пакет Реформ

Асинья КУРІНА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини