MENU

Як нагорода знайшла героя-сепаратиста

5870 0

Нинішнє політичне життя сповнене численних парадоксів. Коли у Києві Президент України Петро Порошенко посмертно нагороджував жертв сепаратистів, в Одесі його ставленик - губернатор Ігор Палиця вручав відзнаку поплічнику сепаратиста Маркова Костянтину Грінченку. Цей соратник ідеолога Новоросії удостоєний почесного знака голови облдержадміністрації «за патріотичне виховання молоді».

Нині Костянтин Грінченко - депутат облради від партії Ігоря Маркова «Родіна», голова обласної організації партії. Після  арешту Маркова в 2013 році виконував  обов'язки керівника цієї політсили. Тоді ж за напад на міліціонерів під час затримання Маркова, коли він штурмував міське управління МВС України, був посаджений під домашній арешт. Перед цим Грінченко влаштував сутичку з журналістами і навіть пошкодив фотоапарат. А минулого року цей депутат відзначився у п’яному дебоші з бійкою. Радник одеського губернатора Зоя Казанжі, прагнучи виправдати свого шефа за нагородження сепаратиста, сказала, що їй особисто це не до вподоби. Але саме розпорядження підписував не він, а його заступник на основі подання від громадської організації воїнів-афганців.

Інакше відреагувала на нагородження сепаратиста відома одеська блогер Ірина Медушевска. «Цікаво, хто губернатору радить такі нагородні листи підписувати? Ганьба! Але, судячи з того, як «родінці» на останній сесії міськради зібралися повним складом  (шкода, Саша Васильєв не підтягнувся, кує скрепи Новоросії у Севастополі), чекаємо  нагородження Ігоря Маркова знаком Почесний Громадянин Одеси! У нас взагалі  українська влада в області і в місті?» - обурюється Медушевська.

На жаль, скандально відомий одеський сепаратиський проект «партія «Родіна» все ще діє. Екс-глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко вже пропонував заборонити цю партію як організацію, яка виступає за федералізацію України і загрожує  суверенітету країни. Такої ж думки дотримується і народний депутат від блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко. У вересні 2009 року Міністерство юстиції України за поданням СБУ анулювало свідоцтво про реєстрацію партії, а вже в грудні того ж року «Родіна» провела новий установчий з’їзд і потім повторно зареєструвалася в Мінюсті під старою назвою. Фактично ця проросійська політична сила, що ратує за федералізацію України, інтеграцію її з Росією, Білоруссю та Казахстаном в єдине політично-економічне ціле, за зрівняння в правах російської мови з українською, була і є п’ятою колоною у нашій державі.

А одеські сепаратисти тим часом усе більше нахабнішають. Відомий громадський діяч, заступник голови обласної організації партії «УДАР», отаман Чорноморського Гайдамацького З'єднання Сергій Гуцалюк нещодавно навіть заявив, що вони вже навіть почало складати розстрільні списки українських активістів.

«До сьогоднішнього дня не затримані і не понесли ніякого покарання одіозні особи, причетні до нагнітання ситуації в Одесі, що в результаті призвело до кровопролиття 2 травня 2014 року. Маються на увазі, перш за все, представники проросійської партії «Родіна» Ігор Марков, Вадим Савенко, Сергій Бовбалан, Юрій Кривенко, батько і син Кваснюки, Ігор Дмитрієв, Олександр Васильєв, а також Антон Давидченко, Олексій Албу та інші. Більшість названих осіб залишаються депутатами Одеської обласної та міської рад від партії «Родіна», - сказав Гуцалюк.

На думку громадського активіста, в окупованому Криму одеські сепаратисти Ігор Дмитрієв, Олександр Васильєв і Олексій Албу, що втекли з Одеси, створили так званий «Комітет визволення Одеси», який проводить підривну діяльність. Триває антиукраїнська інформаційна війна в медіа-просторі. Депутати-сепаратисти в соцмережах рекламують Новоросію. Вони погрожують жителям Одеси, а до своїх розстрільних списків уже внесли активістів Евромайдану, представників правоохоронних органів та інших жителів міста.

Тож нагородження губернатором поплічника оголошеного у розшук Маркова Костянтина Грінченка почесною відзнакою це не просто недогляд, а політичний ляп, за який треба відповідати.

Cергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини