MENU

Перед концертом Ніни Матвієнко квитки перевіряли «російські бойовики ДНР». ФОТО

9675 0

У суботу Ніна Матвієнко дала концерт приурочений до «Жіночого свята» 8 березня. Особливістю цього заходу стало те що на вході до Палацу Мистецтв КПІ, де відбувався святковий концерт, квитки у глядачів перевіряли люди зі зброєю в шапках-ушанках, і у камуфляжі з радянсько-російською символікою.

Себе вони називали «ополчєнцами Донбаса із Бурятії», «солдатами русского міра», тощо. Свою присутність вони пояснили тим що працюють з Ніною Матвієнко в одній команді. Поки, за їхніми словами, російські бойовики вбивають «укропів» на Донбасі, Ніна Матвієнко несе кремлівську пропаганду в маси українців, прикриваючись статусом «золотого голосу України», і розкладає таким чином тил української армії з середини. «Деенерівці» пообіцяли також надати співачці звання «народної артистки» "ДНР", "ЛНР" та Новоросії після того як візьмуть Київ.

Такою акцією активісти громадянського руху «Відсіч», хотіли проінформувати шанувальників Матвієнко про численні заяви артистки, які, на думку активістів, є повнястю співзвучними основним тезам російської українофобської пропаганди. Окрім несправжніх «бойовиків» глядачів зустрічали активісти що тримали плакати «Заяви Матвієнко – ніж у спину солдатам-захисникам», «Це братовбивча війна» (с) Володимир Путін (закреслено) Ніна Матвієнко», «Народній артистці України не личить підспівувати Кремлю». Окрім того, активісти роздавали листівки, у яких роз'яснювали свою позицію і закликали бойкотувати заходи за участі Ніни Матвієнко.

Обурення активістів викликали заяви відомої співачки, які вона зробила за останній рік у своїх численних публічних виступах та інтерв’ю. Серед іншого вона стверджувала що російського вторгнення в Україну немає, а війна на Донбасі це суто внутрішній, штучний конфлікт олігархів між собою; що АТО треба припини бо це боротьба не проти кремлівської агресії, а «братовбивча війна», «геноцид українців»; що вся українська влада, командувачі, та правоохоронці суцільні зрадники і лише вони несуть відповідальність за війну, тому їх треба позбутися. Звернувшися до солдатів на мітингу на Майдані Незалежності 25 січня Ніна Матвієнко закликала їх вбивати своїх командирів «розвернувши кулемети проти штабів» замість того аби захищати країну від російських бойовиків на фронті. Такі висловлювання співачки масово поширюються російськими ЗМІ. А у вересні 2014 на львівському телебаченні Ніна Матвієнко висловила ідею, що за війну в Україні відповідальна Америка, якій це необхідно для того аби зробити в нашій країні звалище своїх радіоактивних відходів.

Крім того, співачка заявляла, що артистам не варто їздити до солдатів в зону АТО з концертами для підняття духу українських солдатів.

Глядачі, що прийшли на концерт сприймали акцію по-різному. Багато хто був здивований цим фактам про погляди співачки і обіцяли поцікавитися й розібратися з цією темою, частина висловлювала байдужість, аргументуючи це тим що їх цікавить лише творчість Ніни Матвієнко. Були й такі, хто казав що «Матвієнко все правильно говорить, я їй довіряю», переважно такі погляди висловлювали жінки літнього віку.

 Співробітники й охоронці Палацу культури намагалися побити фальшивих «ополчєнців», а також пробували відтіснити активістів від входу й вирвати у них з рук плакати і листівки. Можливо це сталося через те що співробітники спершу не розібралися в суті акції. Після гарячої, але переважно словесної баталії співробітники Палацу культури полишили спроби фізичного впливу і викликали міліцію. Міліціонери перевірили у «ополчєнців» документи та не виявили ознак злочину в діях активістів. Уподальшому акція проходила мирно під наглядом міліції, співробітників Палацу культури та дружини охорони порядку КПІ.

Активісти планують влаштовувати подібні заходи й перед майбутніми виступами співачки.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини