MENU

Як «патріоти ДНР» дбають про своє культурне майбутнє

6665 0

Сепаратисти – «справжні патріоти ДНР». Вони «дбають» про своє культурне майбутнє і, безумовно, «бережуть» історичну спадщину. Як приклад, вони повністю знищили найкрасивіший на Донбасі і один із найбільших і найстаріших вокзалів України.

Тепер серед пам’яток у них залишаться хіба що братська могила ополченців. За словами одного з лідерів ЛНР Мозгового, людей загинуло багато. Їх ніхто не жалів як Сталін і Гітлер у 1941 році. А ще, безумовно, залишиться місце страти Конєва та інші радянські рудименти.

Для мене, як для українця, біль за Дебальцевим – це ще й біль за батьківщиною Сосюри, який радив своїм нерозумним землякам, як і всім іншим українцям: «Любіть Україну!». Ці слова навіть з’являлися на бордах за підписом комерційно успішного єнакіївського поета В. Януковича. Але не почули…повелися на посули орди, захотіли бути в почеті новітнього Гітлера, забуваючи чим закінчив сам Гітлер і його почет.

Згідно українського законодавства, вокзал-пам’ятка має бути відбудований. Розумію, це буде не скоро. Спочатку треба викинути геть окупантів, а потім відбудувати соціальну інфраструктуру. Коли дійде до пам’яток, навіть уявити страшно. І все ж ми повинні пам’ятати про кожну реальну пам’ятку і в Криму і на Донбасі, тому що вони частина НАШОЇ культурної спадщини, хоч би хто тимчасово не володів окремими територіями України. Любіть Україну! І це допоможе Україні стати процвітаючою європейською державою.

Сосюра не міг сказати усю правду, але якісь важливі ключові речі він доводив, бо Дебальцеве – це Україна! І воно мені болить як Київ чи Львів, Моринці чи Суботів…

Слава Україні!

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини