MENU

США постачатимуть в Україну броньовики Humvee

6426 0

США постачатимуть в Україну броньовики Humvee. Техніка ця для українського війська не нова. Це фото я зробив поблизу Ізюма ще влітку. Колись ми вже отримували від штатів ці прототипи цивільних і більше відомих нам Хаммерів. Про кількість я не знаю, але в зоні АТО зустрічав неодноразово. 

А ось вже зимове відео з цією технікою. Тут сепаратисти катаються по Дебальцевому на американському Humvee, який чомусь справним і готовим до бою залишили українські військові.

Я не знаю обставин, тому нікого не звинувачую і не берусь повчати, як треба було діяти. Але кожного разу, коли проклинаєте американців за те, що вони не дають таких наобхідних українській армії Джевелінів, ви повинні розуміти, що такі відео - це одна з причин. Американці бояться, що ця новітня зброя потрапить до рук сепаратистів. Шляхів, насправді, кілька: починачи від бою і закінчуючи жадобою до наживи деяких ділків у формі.

Крім того, американці вже одного разу обпеклись: добре екіпірована і оснащена за передовими стандартами іракська армія просто розбіглась, коли бойовики Ісламської держави розпочали наступ. В результаті в теротистів в руках опинилось озброєння на сотні мільйонів доларів.

Я не думаю, що цей сценарій повториться в Україні, але переконати в цьому Білий дім, припускаю, дещо складніше. Втім, військові на практиці можуть довести протилежне: чим сильнішим і дисциплінованішим буде українське військо, тим більше йому допомагатимуть зовні. 

На підтримку США, звісно, розраховувати треба, більше того, її можна вимагати, адже ця країна свого часу гарантувала нам безпеку і непорушність кордонів, але значно ефективніше і надійніше - припинити нарешті жити подвійними стандартами і визнати, що в країні війна і вона потребує грошей, великих грошей, а ще зусить від Львова до Донецька. Тому щоразу критикуючи в фейсбучеку клятих янкі нагадуйте собі, скільки цього місяця ви пожертвували на аптечки для військових чи пальне для волонтерів. А вже після цього можете з чистою совістю громити Обаму.

Левко СТЕК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини