MENU

В рамках «нової весни» Кремль активізує угорську проблематику

7014 2

Під час нещодавнього візиту Путіна до Угорщини окрім економінчних і геополітичних питань було прийнято ряд рішень, що стосуються внутрішньоукраїнського життя. Зокрема, прийнято рішення щодо запуску угорськомовної версії каналу "Russia today" з обов'язковим її поширенням на територію компактного проживання угорської меншини в Україні.

Також проговорено кампанію протидії мобілізації на цих територіях. Протестні акції плануються і в Україні, і біля дипломатичних представництв нашої держави в Угорщині. Угорські союзники зобов'язалися скерувати до України відповідних експертів та інструкторів, які мають працювати на інформаційному та організаційному напрямках.

Піком акцій має стати вимога федералізації України та створення якогось варіанту автономії для угорської меншини. В середовищі угорської еліти посилюються реваншистські настрої щодо повернення Закарпаття в зону впливу Угорщини. Й Росія розглядається у якості природнього союзника. Якщо зважити, що Закарпаття має проблему з русинськими сепаратистами то активізація угорського питання може поставити під загрозу стабільність в регіоні.

Андрій ЛЕВУС


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини