MENU

Як сепаратисти «повісили» Яценюка для залякування «свідомітів»

7791 0

Російські та проросійські мас-медіа в захопленні від чергової витівки одеських сепаратистів. Ще б пак! У неділю 15 березня в самісінькому центрі Одеси, на бульварі Жванецького біля пам’ятника «апельсину» з’явилося повішене опудало. Своїм «обличчям» воно схоже на прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Опудало з’явилося рано вранці і висіло там кілька годин. Потім його зняли правоохоронці. Офіційних коментарів від МВС за цим фактом допоки що немає і не відомо, чи буде інцидент розслідуватися як хуліганство, чи за якоюсь іншою статтею кримінального або адміністративного кодексу.

Не важко з’ясувати, чиїх це рук справа. Усі ЗМІ посилаються на паблік так званої «Народної дружини» одеського «Антимайдану», який є прихистком місцевих сепаратистів. Хизуючись своїм вчинком, вони пишуть, що ними був «повішений» ворог і зрадник українського народу. Опудало, на голову якого наклеєна фотографія Яценюка, одягнуто в чорні штани і білу сорочку з краваткою, а на грудях у нього табличка - «Вибач, Україно, продав душу МВФ, а народ - у рабство». Ці фото «повішеного» Яценюка миттєво розлетілися соцмережами.

Як стверджують самі учасники цієї провокаційної акції, вони влаштували її «для залякування свідомітів». Так сепаратисти прозивають усіх патріотично налаштованих українців, прихильників ізоляції України від країни-агресора Росії.

Спекулюють же сепаратисти на тому, що отриманий цими днями перший транш у розмірі 5 млрд. доларів від Міжнародного валютного фонду, за словами Арсенія Яценюка, не буде використаний на соціальні потреби. Водночас значне зростання цін на комунальні послуги в Україні є прямим наслідком умов, виставлених нашій країні МВФ. Ця тема широко обговорюється і в соціальних мережах. Ось що думає з приводу «повішення» Яценюка одеситка Олена Волкова: «Хтось дуже класно придумав. Тільки треба було не лише Яценюка так повісити, а всіх українських можновладців в рядочок, бо це, мабуть, накипіло вже в кожного. Набрали тих кредитів, а толкового в країні нічого не відбувається. Люди із бідних стали жебраками. А потім і ця влада втече з цими грошима, бо судячи з усього, що зараз відбувається в країні, для людей і на благо країни вони не підуть, а народ буде далі лямку тягнути, щоб віддати ці борги тому МВФ. А щоб їх повернути це ще кільком поколінням після нас треба буде розраховуватися».

Серед коментарів у соцмережаж постійно наголошується, що якби Яценюк був відповідальним політиком цивілізованої європейської держави, куди на словах він веде Україну, то при таких результатах діяльності в економіці (вона зруйнована, її не існує), боротьбі з корупцією і реформуванні (їх, на жаль, також немає), мав би вже давно подати у відставку. Тож, як бачимо, хоч одесити і не схвалюють акцію сепаратистів-антифашистів, але добре розуміють, що вони скористалися всенародним обуренням діями, а ще більше бездіяльністю, нинішньої влади. «Не критикуйте наш уряд хоча б 100 днів, ми й так – «камікадзе», - із такими словами Арсеній Яценюк прийшов до влади. З того часу минув рік, і всі переконалися, що амогубці-камікадзе при владі вже накинули зашморг і на шию України.

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини