MENU

Як вирішити проблему з алкоголем в армії

6313 1

Проблема з алкоголем в армії є, і не мала. Як її підняти у пресі, якщо одразу розпочнуться істеричні крики: "ригів не повісили, реформ нема, а солдат зачіпають!". Не так? Так. Інша проблема: ось це все в армії, що пов'язане з випивкою, одразу роздуватимуть кацапи проти нас.

Як її вирішити.. Чи українці готові зняти ауру святості з багатьох та тверезо оцінити наслідки ігнорування випадків? Якщо почну писати: "Пацани, ви бухаєте, так не можна, за то має бути покарання" - на мене подивляться, як на ідіота майже всі солдати, окрім того багато патріотів на місцях зачнуть за ними повторювати. Найменше хвилює осуд тексту і негатив за нього. Хвилює те, що таким чином я нічого не зміню, а лишень розділю людей на цій проблемі.

Що пропоную: для солдата авторитетом є інший солдат. Для солдата авторитетом виступає волонтер, котрого він знає. У першу чергу самі військові та волонтери повинні виступити із рішучим засудженням випадків зловживання алкоголем, а ми розповсюдимо звернення. Будуть зверення - будуть статті на цю тему вже від авторів у ФБ тощо. Наразі звернень таких вкрай мало.

Що має бути результатом пояснювальної роботи: усвідомлення кожним з наших хлопців на передовій - пиятика не має нічого спільного з країною, котру хочемо побудувати. Не "бухати" - повинен бути свідомий вибір військового у першу чергу, а різні дисциплінарні заборони - у другу. Усвідомлення позбавить проблеми, заборони хіба її "приглушать".

Львівський Батяр


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини