MENU

Де лежать гроші, в якій шухляді, щоб оплатити те, що вони нарахували?

3530 2

В очікувані нових рахунків за газ, я вирішила поцікавитись, скільки ж в Україні добувається газу, скільки ми споживаємо, залізла у Конституцію і поцікавилась, так, а кому, власне, той газ належить. Бо розмови, що нам повинно вистачати на "побутовий газ" ведуться вже давно, але цифр я не знала. Відразу хочу сказати, що я не претендую на якісь знання в цій області, і я не хочу сказати, що багато чого в тому розумію, тому просто факти:

1. Стаття 13 Конституції України !!!

Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.


2. За різними даними Україна видобуває в рік близько 20 млрд. кубометрів газу!


3. Україна споживає приблизно 59,3 млрд куб.м. на рік.


З них 18,4 млрд куб.м використовує населення та бюджетні організації! 8,9 млрд - підприємства теплокомуненерго!


26,8 млрд - промисловість , насамперед - хімічні підприємства і меткомбінати . Ще 5,2 млрд куб. м довелося на так званий технологічний газ, який витрачається газотранспортними компаніями на проведення перекачи.


Я не кажу, що газ має подаватись в наші домівки на шару... але ж враховуючи все вище наведене, точно не по тим новим тарифам, які нам пропонують оплатити.

І нехай ті великі математики, які складали ті тарифи, скажуть де лежать гроші, в якій шухляді, в якій банці, чи під яким кущем, щоб оплатити те, що вони нарахували.

Олена МОЗГОВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини