MENU

Про «типову ситуацію бананових республік» в Україні

5273 2

Навчити жити нікого не зможу. Пояснити власний текст, в тому числі як «син капітана Гранта», - спробую.

Цілком необґрунтовано ціна квадратного метра в цьому місті та в цій країні з невідомих мені причин продовжує сягати бл. 1 000 дол. Отже легко прорахувати що навіть власник квартири 65 кв. в наших умовах вже є невиправданим гривневим мільйонером.

Будівельний бум останніх років вражає. А отже хтось це купує. І за якісь не останні гроші. Значна частина тих хто впродовж останніх десятків вже років працює на заробітках є власниками навіть кількох помешкань. І їх доволі багато. Вони є в кожній родині. Звичайно, вони їх заробили важкою працею. Додамо сюди ж певний прошарок людей з «канадою».

Так чи інакше, але під кожною церквою в неділю стоять десятки авто середньою вартісттю 25-30 тис дол. Доплюсуйте сюди митників, податківців, і навіть бізнес, котрий в складних мовах заробляє і ви таки вийдете, якщоне на 20%, то близьку до цього цифру. Давайте казати собі правду.

Інша справа, що розрив між цими людьми та рештою - просто колосальний. Типова ситуація для бананових республік. Плюс всеохопна корупція, де кожен киває на іншого, не бажаючи почати з себе.

І насамкінець. Якщо хтось вирішив, що я своїм першим дописом вирішив захищати пана ректора, то ви просто не зрозуміли моєї іронії. Вона полягає втому, що мене зацікавив наступний очевидний факт: чому затримання відбулось саме в переддень обрання? Бо не домовився з керівниками згори? Калькулятор загубився?

Питання не конкретних ректорах. Питання в системі. І тому я уважніше намагаюсь дивитись у дзеркало.

А Ви?

Ігор ЛИЛЬО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини