MENU

СБУ затримала диверсантів, які планували підірвати залізничні колії на Харківщині. ФОТО

5799 0

СБУ‬ знешкодила диверсійну групу, дії якої координували російські спецслужби. Їхня мета – розхитати ситуацію у Харківському регіоні, шляхом вчинення диверсій, зокрема, на об’єктах транспортної інфраструктури.

Затримано трьох зловмисників, які отримали завдання від російських кураторів підірвати залізничне полотно на території Чугуївського району Харківської області. «Замовники» передали харків’янам саморобний вибуховий пристрій. Однак, контррозвідка СБУ затримала диверсантів і упередила вчинення злочину. Мешканець Харкова був затриманий на залізничній колії поблизу населеного пункту «Зелений колодязь», де він планував закласти вибухівку.

Ще двох його спільниць СБУ затримала за місцем їхнього проживання. Зловмисниці у визначений час «виходили на зв'язок» з цими ж представниками іноземної спецслужб та отримували від них злочинні вказівки.

Під час обшуків помешкань зловмисників співробітники СБУ вилучили дві бойові гранати РГД-5 та засоби зв’язку з кураторами з іноземної спецслужби.

Слідчими УСБУ в Харківській області тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст.110, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що іноземні куратори цієї диверсійної групи – це ті ж самі особи, які керували протиправною діяльністю зрадника, затриманого СБУ наприкінці лютого. Він збирав і готувався передати їм секретну інформацію про особовий склад, озброєння та місця дислокації українських добровольчих батальйонів, задіяних у АТО.

Служба безпеки України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини