MENU

Санкції спрацюють тільки тоді, коли перестане існувати російська економіка - Тимошенко

5924 2

Будь-яка система впливу на Путіна, яка передбачає дуже вивірене поступове збільшення тиску, не приведе до успіху, "вона призведе до втрат для тих країн, які будуть впливати на Путіна, - як до політичних, так і до економічних втрат, але не зупинить Путіна".

Про це 21 березня 2015 року в ефірі програми "Дороги свободы" Віталія Портникова на хвилях російської служби "Радіо Свобода" заявила лідер парламентської фракції партії "Батьківщина", колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Як зазначила екс-прем'єр, "система впливу на Путіна має бути дуже короткостроковою, але дуже сильною".

За її словами, подібні рекомендації вона давала світовим лідерам відразу після звільнення з в'язниці, коли Росія вже починала активно розігрувати сепаратистську карту в Криму та на Донбасі.

"Я його знаю. Тому я їм рекомендувала наступне: система впливу на Путіна має бути дуже короткостроковою, але дуже сильною, настільки сильною, щоб вона переважала усі очікування Кремля. На жаль, до моїх порад не прислухалися", - заявила Тимошенко.

"... Я говорила про те, що на Кремль повинні бути обвалені санкції такого рівня, щоб вони за кілька тижнів практично перетворили російську економіку в економіку, яка припиняє існувати. Тобто це треба було обрізати різко і коротко", - уточнила Тимошенко.

Нинішнє ж "нарізання (як салямі) системи впливу на Путіна", як вважає керівник "Батьківщини", призводить до його адаптації до цих стримуючих зусиль, і "коли він адаптується, його агресія набуває ще більш загрозливих і більш нахабних форм".

"Світ поводиться неправильно по відношенню до Путіна", - резюмувала Тимошенко.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини