MENU

США готові інвестувати в українське сільське господарство 250 млн доларів - міністр

4873 0

Сьогодні з робочим візитом у Вашингтоні. Корпорація приватних закордонних інвестицій США (OPIC) готова інвестувати у проекти в Україні. Бюджет одного проекту - до 250 млн доларів США, при цьому кількість ініційованих проектів не обмежується. Про це було домовлено на зустрічі з старшим радником Президента Корпорації приватних закордонних інвестицій США (ОПІК, Overseas Private Investment Corporation) Карімом Салехом. 

В Україні функціонує 40,7 тис. фермерських господарств (з них 20 %, або 8,1 тис. з площею до 10 га) та 4,2 млн. особистих селянських господарств з середнім розміром земельної площі 1,5 га. Вони забезпечують виробництво понад 50% валової продукції сільського господарства, в тому числі 97% картоплі, до 86% овочів, плодів і ягід, майже 80% молока, понад 40% м’яса. 

Актуальними є проекти впровадження виробництва енергії з поновлюваних джерел.

Україна може забезпечити такі установки сировиною. Щорічно ми отримуємо близько 60 млн тонн тільки соломи та кукурудзяних стебел. 

У нас активно розвиваються птахо- та свинокомплекси, відходи яких також – сировина для альтернативної енергії.

Це – запорука ефективності проектів енергозаміщення.

Необхідно застосовувати доступні (в тому числі альтернативні) джерела енергії, енергозберігаючі технології. Їх комбінація дозволить максимально ефективно використовувати існуючий потенціал галузі, забезпечить відносну енергетичну незалежність країни.

Олексій ПАВЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини