MENU

Груша для биття

5732 0

Яценюк з Аваковим самі ж Бочковського породили, самі ж його фактично і поховали.

Дуже дивно, що керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) арештовують у прямому ефірі, а його наступника, тимчасово виконуючого обов'язки, призначають у закритому режимі без преси. Варто зазначити, що пана Бочковського Яценюк і Аваков самі ж породили, тому що це людина з довгою історією роботи в МНС.

Проти нього була порушена кримінальна справа, здається, навіть у київському главку. Більше того, в пресі протягом періоду роботи Бочковського на посаді керівника ДСНС була інформація про зловживання у відомстві, були нарікання з боку його працівників, були неодноразові публічні звернення колишнього міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги про те, що там корупція.

І прем'єр-міністр, і міністр внутрішніх справ не могли не знати про ці всі випадки, вони не могли не бачити те, що відбувається у ДСНС. Тож вони просто пожертвували тим, кого не шкода.

Вони Бочковського породили, вони ж його фактично і поховали. Тому я би розглядав це затримання у прямому ефірі лише як показуху.

Корупція, яку шиють Бочковському, насправді копійчана – у порівнянні зі схемами із відмивання мільйонів і десятків мільйонів гривень, які працюють в країні. Це стосується енергетичної та медичної сфер, тендерів, державних закупівель. У нас держава корумпована наскрізь.

Зрозуміло, що народ вимагає боротися з цими явищами. І зрозуміло, що прем'єр є людиною, яка не може стояти осторонь корупції, бо вона носить вертикальний характер – він не може пиляти гілку, на якій сам сидить.

Тому було обрано, скажімо так, грушу для биття: Бочковського не шкода, він і так був за крок від тюрми. Бочковський, очевидно, розумів, на що йде, коли рік тому його призначали у ДСНС.

Він не міг не знати про те, що проти нього ведеться кримінальне розслідування, адже очолювана ним служба входить до структури МВС. Мабуть, Бочковський гадав, що ворон воронові ока не виклює. Загалом я б назвав те, що відбулося на сьогодні на засіданні Кабміну, показовою боротьбою з корупцією – взяли того, кого не шкода, і публічно покарали, щоб продемонструвати суспільству, як уряд наполегливо і цілеспрямовано бореться із корупціонерами.

А от призначення виконувачем обов'язків голови ДСНС Зоряна Шкіряка виглядає дещо дивним, адже він ніколи не мав відношення до Міністерства надзвичайних ситуацій і, наскільки мені відомо, рятувальником теж не працював. Профільна освіта у нього відсутня, а керувати службою, де працюють люди у погонах, це не мітинги збирати, не плакати вивішувати, це дуже серйозна системна робота. І невідомо, як на це відреагує сама система ДСНС.

Зрозуміло, що ніякого спротиву чи публічних розбірок не буде, бо це не така структура. Але коли у напіввоєнізовану службу призначають невійськову людину та щ ей без досвіду, система цивільного захисту може сприйняти це як неповагу.

Юрій ПАЛІЙЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини