MENU

Яременко: Арешт у залі Кабміну - принизливе шоу для влади

6497 4

Воно, звичайно, добре, що боротьба з корупцією у нас другий день, як активізувалась донестями. Але, як завжди, виникають "але" (гру вже бачимо, але оцінити її красу поки що не можемо).

По-перше, дуже би не хотілось, щоб політико-кримінальне реаліті шоу в Кабміні було пов"язане саме з боротьбою з корупцією, а не з роботою місії ЄС, яка в рамках підготовки до запровадження безвізового режиму має цими днями зробити висновки про успіхи України саме у цій сфері. Бо з цим безвізовим режимом уже і так дрів наломали.

Були б наші повадирі трохи досвідченішими дипломатами, то мусили б як за соломинку ухопитися за рятівний пас розумнички і, судячи з усього, щирого друга України - Посла ЄС Яна Томбінського. Пан Посол зробив простий пас - сказав, що Рада ЄС технічно не встигне до самміту ЄС в Ризі прийняти рішення про запровадження безвізового режиму з Україною. Будь-який дипломат з половиною мозку розуміє, що це означає 1) політичного рішення з цього питання немає, і на самміті в Ризі не буде, 2) ЄС все ж таки турбується про Україну, тому запропонувало взяти на себе публічний удар, пояснивши відсутність рішення браком часу. Будь-який дипломат, у якого є друга половина мізків мав би скористатися цим і заявити, що ми чекали довше, тому з повагою ставимося до єсівських процедур і скористаємось кількамісячною паузою перед наступною нагодою отримати рішення про безвізовий режим для того, щоб підготуватися ще краще.

Натомість ми кинулись шукати якісь вислови якихось інших єсівських дипломатів, що ще щось може бути. Ну, і, не виключено, кинулись демонструвати успіхи в останньому з сегментів вимог, які перевіряються ЄС в рамках підготовки до безвізового режиму - боротьбі з корупцією.

А, по-друге, влада, виявляється не поважає не лише нас, громадян України, але і себе. Інакше не влаштовувала б такі принизливі шоу, як телевізійний арешт на засіданні Кабміну. Влада має бути і імпозантною, і солідною, і переконливою. Підозрювані і арештовані далеко незавжди стають засудженими.

Ну, і чи можемо ми уявити, що можливість арешту на засіданні Кабміну не узгоджувалась з Прем"єр-міністром. То може він і сценарій затверджував? Ну, там приглушена тривожна музика, схвильовані жіночі крики, клацання металу кайданок у гнітючій тиші, у арештований з кишеней виймають пакетики з маріхуаною і фотографії з дитячою порнографією.

Ну, що ж очікуємо на пряму трансляцію судового слухання в рамках засідання Кабінету міністрів?

Богдан ЯРЕМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини