MENU

Мартиненко не може очолювати комітет, бо звинувачується у корупції - нардеп

5054 1

Народний депутат Сергій Лещенко звернувся до спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана з депутатським зверненням щодо відкликання голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Миколи Мартиненка. Про це політик повідомляє на своїй сторінці у "Фейсбуці". 

"Звернувся до Гройсмана в порядку регламенту ініціювати відставку Мартиненка з посади голови енергетичного комітету Ради. Ця квота і далі залишається за Народним фронтом, але нехай вони виберуть з числа своїх членів більш гідну кандидатуру. Мартиненко, який перебуває під слідством у Швейцарії за хабарництво, не має права очолювати комітет Верховної Ради - ні морального права, ні законного. Мені цікаво, як вчинить Гройсман. Якщо він справді за очищення влади від олігархів, то доручить готувати проект постанови. А якщо в змові - то спустить моє звернення на регламентний комітет Ради, який всупереч квотному принципу очолює... багаторічний помічник Мартиненка на прізвище Пинзеник. Подивимося".

На думку Лещенка, Мартиненко не може очолювати в українському парламенті цей напрямок, оскільки звинувачується європейськими правоохоронцями у корупції - в підлеглій йому енергетичній сфері і має бути відкликаний з посади голови комітету на підставі п.3 ч.3 ст.7 Закону України "Про комітети Верховної Ради України".


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини