MENU

У Кличка хочуть забрати привілей одноособового призначення керівників київських КП

4163 0

Сьогодні у Києві діють близько 400-т комунальних підприємств та установ, серед яких Акціонерне товариство холдингова компанія "Київміськбуд", КП"Київтранспарксервіс",  КП "Київблагоустрій", КП Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни),  КП "Телекомпанія "Київ", КП «Житло-сервіс», КП «Київський метрополітен»,  КП “Київпастранс”. Чисельна кількість осіб керівного складу, призначення та звільнення яких залежить від київського міського голови Віталія Кличка.

Вчора був зроблений перший крок для того, щоб забрати у мера привілей одноосібно роздавати посади у КП та установах міста.

Постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків не підтримала проект рішення щодо обов’язкового погодження призначення очільників комунальних підприємств столиці з профільними комісіями Київради. Таке рішення було прийняте на засіданні комісії вчора, у середу 25 березня.

Депутати вирішили взяти частину відповідальності за розвиток міської інфраструктури на себе: якщо раніше міський голова призначав керівників комунальних підприємств міста самостійно, то наразі пропонується депутатам-членам декількох профільних комісій перевіряти професійність, моральні якості та відповідність кандидата до запропонованої посади.

Відповідно до проекту рішення, профільні комісії Київради будуть узгоджувати не тільки призначення, але й звільнення з посад очільників КП - на основі документів (обґрунтування) та матеріалів, що стосуються підстав звільнення чи розірвання контракту. Пакет відповідних документів подається від імені міського голови Кличка.

Прийнятий проект рішення цікавий також тим, що у ньому пропонується норма, яка змусить керівників київських комунальних підприємств бути більш активними в своїй діяльності, вести прозору аналітику підприємства, взаємодіяти з громадськістю та ЗМІ, боротися з корупцією, дослухатися до вимог часу та громади Києва. Зокрема, якщо Київрада проголосує за даний проект, то члени профільних комісій Київради зможуть самі ініціювати питання звільнення з посади керівників комунальних підприємств та установ.

Одним з положень проектує те, що висновки, прийняті профільними комісіями щодо призначення чи звільнення кандидатур на керівні посади столичних комунальних підприємств будуть обов’язковими для розгляду та виконання міським головою. Таким чином, міські депутати контролюватимуть прозорість механізму розподілу посад, не допускаючи до КП неадеквату, профнепридатних, мажорів та друзів, родичів по «сьоме коліно». Таким чином інцидент з призначенням коханки на посаду заступника КП до комунального підприємства "Київпарксервіс» , може стати останнім в історії скандальних призначень київської влади.

Відповідний проект рішення буде винесений на одне з найближчих засідань Київради.

Олександр ФЕДОРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини