MENU

Укравтодор хоче відремонтувати нормальну дорогу ігноруючи розбиті - активістка

5203 0

Всі знають, що дороги входять в ТОП головних проблем нашої країни. Тому, кроки для покращення ситуації – гарний намір. Але, виявилося, що не завжди. Приведу свіжий приклад:

Нещодавно було проведено конкурс на підписано контракт на капітальний ремонт траси, яку в народі називають "Новообухівська". Сума тендеру немаленька – майже 50 мільйонів евро.

А тепер, подивимося, як виглядає ця дорога зараз, до ремонту:

Далеко не ідеальна, але все ж краща ніж 85% українських доріг. Впевнена, кожен зможе назвати десятки доріг, що знаходяться в набагато гіршому стані.

Так чому ж так пощастило саме Новообухівській трасі? Як видно з документу, Укравтодор пояснює свій вибір, як проект пан'європейських коридорів України. Та віднести Новообухівське шосе до числа пан'європейських коридорів складно.

Можливо, це певна "фішка" Укравтодору всіх часів – адже, вони раніше аргументували ремонт дороги до Межигір'я вимогами УЕФА та підготовкою до ЕВРО-2012.

Більш того, дана дорога не є єдиною в Обухівському напрямі. Паралельно ній йде, так зване, Старообухівське шосе, що знаходиться в ідеальному стані.

*H01 – Новообухівська траса, P01 – Старообухівська

Тому, як не шукали ми логіку в розподіленні коштів Укравтодором знайти її виявилося вкрай важко. Єдине пояснення – розкішні будинки чиновників та депутатів, що знаходяться поруч з шосе.

До речі, ще один цікавий момент – переможець тендеру. Турецька компанія Onur Taahhüt на українському ринку вже певний час, якимось дивом, ця компанія вигравала багато самих "смачних" тендерів за часів Януковича та Азарова. Можна б подумати,що вони просто гарно роблять свою роботу, але в прозорі тендери без відкатів в часи Януковича мало віриться.

Складається думка, що уряду було просто байдуже як використати гроші, та й для чого думати про це, якщо попереду ще кілька європейських траншів, а віддавати українському народу, а не вам. Все ж, хочеться звернутися до нашого прем'єр-міністра: Арсенію Петровичу, якщо ви й далі думаєте, просто бездарно витрачати кошти та робити видимість процесу – просто відійдіть і дайте, працювати тим, хто дійсно буде змінювати нашу країну на краще, в тому числі і якість наших доріг.

Катерина БУТКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини