MENU

Кличку підказали, як вирішити проблему незаконних забудов

5186 2

Народний депутат України Ігор Луценко на сторінці свого блогу дав декілька порад меру Києва Віталію Кличку щодо проблеми незаконних забудов. Наводимо повний текст поста політика

 

Шановний Віталію Володимировичу!

Боротьба несумлінних забудовників проти Києва за останній рік ніяким чином не спадає. Нищаться дерева, відбуваються масові вирубки, придомові території захоплюються десятками озброєних людей. Незаконні забудови на Десятинному перевулку, Нижньому валі, горі Хоривиця тривають, руйнуючи автентичний архітектурний простір столиці.

Пояснюючи свою бездіяльність, місцеві чиновники і, частково, депутатський корпус апелюють до норм містобудівного законодавства, прийнятого за часів Януковича. Схоже, людожерські норми закону про регулювання містобудівної діяльності, де прописана відсутність необхідності забудовнику консультуватися з місцевою громадою, необов'язковість експертиз екологів та пам'яткоохоронців, влаштовують не тільки нечесних ділків, але і посадовців.

Але вони точно не влаштовують киян.

Це у ваших, Віталію Володимировичу, повноваженнях, і у повноваженнях Київської міськради (де у вас більшість) виправити недоліки та корупційні положення законодавства. Ніхто вам не забороняє запровадити ряд принципів роботи КМДА та Київради щодо виділення земель, зокрема укладати договір оренди земельної ділянки винятково за умови, що:

- забудовник страхує свою відповідальність перед жителями навколишніх будинків за можливу матеріальну шкоду від його будівництва.

- забудовник провів громадські слухання у порядку, що був передбачений законодавством до 2010 року.

- Розкриваються кінцеві фізичні особи – бенефіціари компаній, що отримують право користуватися землею.

- У разі, якщо земельна ділянка видається користувачу без дозволу зводити споруди, і якщо споруди все-таки зведено землекористувачем, то він зобов'язується їх безоплатно передати місту і компенсувати можливі матеріальні витрати, пов'язані з їх обслуговуванням.

Якщо таких умов не виконано, то слід депутатському корпусу не голосувати за землевідводи.

Ігор ЛУЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини