MENU

Україна зупинила навалу Путіна – Міхнік

7535 2

Провал російського вторгнення в Україну засвідчує, що вона стала для Москви другим Афганістаном. Таку думку в ефірі телеканалу Tvn24 висловив громадсько-політичний діяч, головний редактор Gazeta Wyborcza Адам Міхнік. Як свого часу СРСР поламав зуби на афганістанській авантюрі, так і нині Путіну в Україні дводиться сміятися на кутні. При цьому президент РФ обдурив себе сам, переконаний пан Міхнік. На думку ідейного натхненника "Солідарності", Путін припустився трьох катастрофічний помилок: тиснув на тодішнього президента Януковича, аби той не підписував асоціації з ЄС, намагався подужати український проєвропейський поступ грубою силою, покладав марні сподівання на стриманість реакцій ЄС і НАТО на "локальний конфлікт" – російську агресію в Криму й на сході України.

"Путін мав усі карти на руках.  зазаначив польський дисидент, який позиціонує себе як "антисовєцького русофіла".  Нині ж він є політиком в ізоляції, жодному слову якого ніхто не вірить, адже впевнені, що мають справу із брехуном. Єдине, що непокоїть західних лідерів, то його непередбачуваність".

Таким чином, Адам Міхнік уважає, що Україна зупинила нашестя Путіна. Попри всі його зусилля і плани, українці показали власникові харизми "не Сталіна, а ліліпута" не що інше, як "жест Козакевича". Однак Україна все ще потребує допомоги Заходу в становленні демократії, а також постачання зброї.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини