MENU

Шахраї вдають із себе працівників Приватбанку

6342 0

Користувачі Фейсбуку закликають стерегтися крутіїв, що, вдаючи із себе працівників Приватбанку, намагаються вивідати особисту інформацію його клієнтів.

Друзі, будьте обережні. Нещодавно розмістили оголошення щодо продажу мікрофона на OLX. У той же день знайшлися покупці. Попросили номер картки, телефону та інформацію, яка підв'язана до картки. Якесь дивне прохання було, але, звісно, ніякої інформації не дали. Згодом мені на мобільний зателефонували ніби з Привату, номер починається на 056. З таких номерів Приват дійсно часом дзвонить. Попросили сказати залишок на рахунку і кредитний ліміт карти. Питаю, для чого це. І тут: вам має організація перекинути гроші, нам потрібна ця інформація. Я, звісно, не кажу. Тут мені "працівник банку": повідомте код, який щойно прийшов вам по СМС. Я розумію, що це шахраї, і питаю: а чому ви дзвоните мені з вулиці, чому зі мною працівники банку завжди спілкувались українською, а ви російською і т.д. І тут чую: "От ... бандеровская, каже, щоб я спілкувався українською". Після того, звісно, зв'язок обривається.

Думаю, що багато хто би повівся на цей розвод, спочатку все виглядало досить реалістично, дзвінок же дійсно ніби з приватівського номера, особливо, якщо людина не знає про подібні схеми, вперше продає щось через інет, не надто часто має справу з подібним... Пильнуйте, щоб не попастись, і батьків попереджайте.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини