MENU

Третина депутатів Чернівецької міськради – затяті прогульники. ІНФОГРАФІКА

2922 1

17 депутатів Чернівецької міськради у 2014-у прогуляли за один рік понад 50% засідань сесій або постійних комісій. Згідно зі статтею 37 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", якщо депутат пропустив понад 50% засідань протягом року, його можна позбавити мандату. Ось ті, що пропустили понад 50% сесій Ради.

Щодо засідань комісій, то ситуація у Чернівецькій раді значно гірша. За результатами моніторингу, майже два десятки депутатів – кандидати на виліт.

"Робота в комісіях – дуже важлива. Саме комісії опрацьовують проекти рішень, які у подальшому депутати розглядають на сесіях. Відсутність депутатів на комісіях позбавляє їх можливості впливати на процес підготовки рішень, які можуть суперечити інтересам громади. Відповідно відсутній депутат не може відстоювати інтерес виборців. Іноді комісії можуть не мати кворуму, аби підтримати навіть потрібні гроомаді проекти рішень," – зазначає Андрій Круглашов, координатор Громадського руху «Чесно». 

"Якщо депутати не ходять на засідання комісій, а приходять лише на сесії, то їх можна порівняти зі студентами, які не ходять на пари, не працюють протягом семестру, а приходять на сесію й намагаються хоч якось скласти свій пердмет. Депутати на сесіях не опрацьовують рішень, за які голосують," – наголошує Круглашов.

Місцевий учасник руху «Чесно» Андрій Кучуран наголосив, що восени на місцевих виборах мешканці Чернівців мають зробити свій відповідальний вибір:

"Я переконаний, що виборці повинні знати, хто і як працював у раді. Це допоможе їм визначитись. Цікаво, чи депутати, які не ходять на сесії та комісії, будуть балотуватися цього року. Рух «Чесно» в Чернівцях зробить детальний аналіз та опублікує його найближчим часом".

Окрім тих, хто є кандидатом на виліт, в Чернівецькій раді є десятки прогульників. Це ті, хто були відсутні від 25 до 50% сесій чи засідань комісії.

Ще одним показником у роботі депутатів ради є депутатські запити. За 4,5 роки роботи 60 депутатів написали лише 7 депутатських запитів.

Для порівняння, у Київраді менше ніж за рік роботи написали більше 800 запитів.

Громадський рух «Чесно» вдячний Чернівецькій міській раді за офіційну відповідь на звернення, в якій дані були систематизовані належним чином.

 

Ірина ФЕДОРІВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини