MENU

Мінмолодьспорту ініціює перехід на електронні закупівлі

3224 0

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов анонсував перехід до системи електронних закупівель свого відомства й інших відповідних установ

Підписав наказ N918 "Про порядок застосування системи електронних закупівель". Відповідно до наказу Міністерство молоді та спорту, а також державні підприємства та бюджетні установи: НСК "Олімпійський", "Арена-Львів", Палац спорту, база олімпійського резерву "Конча-Заспа", "Укрспортзабезпечення" та інші – переходять на систему електронних закупівель.

Зобов'язав усіх керівників цих держпідприємств та бюджетних установ в десятиденний строк провести дії, спрямовані на приєднання до системи електронних закупівель товарів, робіт та послуг, вартість яких не перевищує межі, встановлені Законами України "Про здійснення державних закупівель" та "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності".

Вони мають розробити та затвердити відповідні порядки застосування системи електронних закупівель товарів та послуг, а також надіслати до Мінмолодьспорту звіт про результати проведеної роботи.

Запровадження такої системи дозволить відслідковувати закупівлі цих підприємств фактично в режимі реального часу та значно зменшить можливості для "відкатів" і загалом поле для корупційних діянь. Ці, та інші вже вжиті заходи (публікація бюджету міністерства, паспортів бюджетних програм, наказів про проведення змагань та зборів з відповідним фінансовим забезпеченням), на моє переконання, роблять діяльність Міністерства максимально прозорою та відкритою для контролю з боку громадськості. Це реальні кроки, які не на словах, а на ділі підвищують ефективність боротьби з корупцією.

Окрім того, мною дано доручення пришвидшити публікацію на сайті міністерства даних за підсумками 2014 р. про результати фінансової діяльності державних підприємств, які знаходяться у сфері управління відомства. У 2015 році такі дані будуть публікуватися щоквартально.

Нещодавно, також зібрав окрему нараду та ще раз попередив всіх заступників міністра і керівників структурних підрозділів – недоторканних у нас немає і не буде. Кожний, хто реально винен у корупції – буде нести кримінальну відповідальність.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини