MENU

Російським олігархам заборонять приватизацію держмайна України

3953 0

Розпочинаємо реальну боротьбу з російськими олігархами на законодавчому рівні. 

Міжфракційне депутатське об'єднання "Самооборона Майдану" готує цілу низку заходів, які будуть реальними санкціями. Сьогодні в Раді разом з побратимами зареєстрував відповідний законопроект, спрямований на захист національних інтересів України та усунення російської присутності в державних монополіях - Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо участі іноземних осіб в суб'єктах природних монополій № 2509.

Російські олігархи мають у своїй власності українськи природні монополії: облгази, обленерго. Це має бути припинено.

Я вважаю аморальним те, що в час війни російський бізнес присутній в українській економіці, і це є прямою загрозою національній безпеці. Я вже зазначав, що такі люди, як депутат держдуми Олександр Бабаков, який голосував за анексію Криму, підтримує війну на Сході та фінансує сепаратистські прояви на Півдні країни, через офшори володіє і контролює понад 10 українських обленерго.

Вважаю, що такі люди, як Олександр Бабаков та інші російські олігархи своїми діями створили реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, вони сприяють терористичній діяльності, призводять до окупації території, перешкоджають сталому економічного розвитку України.

Ми розробили законопроект, прийняття якого нарешті це припинить.

Згідно з ним, пропонується заборонити приватизацію держмайна в природній монополії для російських фізичних та юридичних осіб, юридичним особам України, засновниками або співвласниками яких є росіяни; а також юридичним особам України, кінцевими бенефіціарами яких є росіяни.

Зокрема, до приватизаційної документації окрім інформації про покупців, їх засновників, учасників обов’язково має бути повідомлено про кінцевих бенефіціарів. А неподання такої інформації позбавлятиме права брати участь в приватизації.

Ми хочемо заборонити брати участь у статутному капіталі природних монополій зазначеним вище особам, а також кінцевим бенефіціарам таких осіб.
Строк, який пропонується для імплементації – три місяці. Кабмін та нацкомісії в цей термін мають привести свої нпа у відповідність до цього закону.

Ознайомитися з текстом законопроекту можна на офіційному сайті Верховної Ради 
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54607

Андрій ЛЕВУС


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини