MENU

Прес-конференція щодо бездіяльності та корупції в МВС. ВІДЕО

5486 0

У Верховній Раді України сьогодні, 3 квітня, відбувся брифінг за участю народних депутатів Юрія Левченка (позафракційний), Андрія Іллєнка (позафракційний) та Сергія Капліна (Блок Петра Порошенка). Як повідомляє кореспондент UAINFO під час заходу депутати зачепили тему бездіяльності, фактів зловживань та корупції у найвищих ешелонах Міністерства внутрішніх справ України. 

Парламентарями було підготовлене звернення до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України з проханням надати інформацію про те, де саме у Міністерстві внутрішніх справ відбувався обшук, і що під час нього було вилучено.

“Нам повідомили, що обшук відбувся, обшук проводили слідчі СБУ. І обшук проводився, зокрема, в кабінеті якраз керівника апарату Сергія Чеботаря”, - сказав депутат, додавши при цьому, що згідно з наданою депутатам інформацією, під час обшуку було виявлено “чорну бухгалтерську звітність, було виявлено велику суму коштів в іноземній валюті”. Левченко ставить під сумнів цю інформацію.

Активність, яку останнім часом показує МВС Левченко назвав “позірною”: “Чому я кажу “позірна”, тому що, попри правильні заяви, поки що конкретних результатів немає, і у випадку з Бочковським, цілком можливо, цих результатів не буде. Тому що, помітьте, як показово арештували Бочковського, показово арештували Стоєцького, але сьогодні і той, і інший випущені під заставу і дуже спокійно себе почувають”, - сказав депутат. (УНІАН: 25 березня на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали Сергія Бочковського та Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників, також їм оголошено підозру).

На думку Левченка, така “показуха” робиться, зокрема, через звіт Ради Європи щодо того, що МВС “послідовно блокувало розслідування злочинів на Майдані”.

Відповідь від ГПУ та СБУ депутати очікують отримати протягом 2-х днів.

Перехід на сторінку з ВІДЕО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини