MENU

Наше розуміння економіки абсолютно не відповідає сучасному світу - думка

5360 3

Я багато чого не знаю. Але друзі, може у нас великі нюанси в економіці просто тому, що наше розуміння економіки абсолютно не відповідає сучасному світу і сучасним викликам?

У цій сфері я бачу два типи проблем і обмежень: емоційний і раціональний. Емоційний пов'язаний з величезним пострадянським вантажем, закомплексованістю, нерозумінням природи грошей, відсутністю нової трудової етики, та й елементарно презирством до багатих людей. Раціональний пов'язаний з тим, що ми десь на задвірках сучасної економічної думки. Наприклад, людей які розуміють і можуть чітко і цікаво пояснити за що дають Нобелівські премії з економіки можна перерахувати на пальцях однієї руки.

Безумовно є професіонали багато розуміючі, але вони поза публічного поля.

Вони, як правило, займаються своїми справами, а народ слухає економіста Балашова або приїжджого гостя Чичваркіна. Ось і вся економічна думка, от і все економічне натхнення для бідної периферії.

Є цілий клас Фейсбук - економістів. Але багато міркувань схожі на півфейковий econtainment - ніякої відповідальності за слова, та й подекуди відверте економічне мракобісся. Я вже не кажу про більш широкі обговорення природи багатства, капіталу, нових глобальних викликах, трансформаціях і т.д. Гаразд наука. Але ось ці всі сотні тисяч економістів-випускників ВНЗ, і їх викладачі, де вони? Що вони читають і про що думають? Невже у них немає живих думок, якими вони б хотіли поділитися в нових медіа, на нових майданчиках?

Психологічна переорієнтація і озброєння передовий економічною думкою - ось чого не вистачає. Реформи реформами, але на одному Балашові ми далеко не заїдемо) Геннадію великий уклін!

Сергій КОШМАН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини