MENU

Борьба с Януковичем и Партией регионов - это борьба Европы с Азией

531 1

  

Я люблю Януковича, якхристиянин. Як грішний християнин яздогадуюся, за що саме він намнадісланий.

Проте, як недосконалийхристиянин я хотів би спитати, чому самевін? Й усі ці добрі люди разом з ним?


Питання «чому?» - є чине найважчим питанням з усіх можливих,бо причин безліч. Власне, все в світі єпричиною всього.

Ми можемо сказати,що Янукович став нашим президентом, бо Ющенко, посаджений на посаду президента,президентом так і не став. Або тому, щоЮля хотіла бути одночасно і президентом,і прем‘єром, і головою Нафтогазу, ілідером опозиції, а Янукович хотів бутилише президентом Донбасу, але щоб Донбасбув скрізь.

Але можемо прослідкувативесь причинний ланцюжок до початку івиявити, що причиною Януковича є Великийвибух (для атеїстів), або первіснегріхопадіння (для людей тверезомислячих).Принаймні, як зауважують теологи, вибухими спостерігаємо зрідка, а от гріхопадіння– щодня.

Всі подібні відповіді євірні, але безглузді – вони не прояснюють.Коли ми взискуємо причину – ми шукаємоскарбу, сурогатного граалю – якийпроливає світло й збагачує. Віднайти«істинну» причину серед безлічітривіальних – це відкрити Новий світі перспективу для бізнесу.

Причиннимграалем Фрейда було лібідо. Дарвін досягпросвітлення, медитуючи на щелепупрадавньої мавпи. Маркса осінилопротиріччя між продуктивними силамита виробничими стосунками. Ейнштейнзрозумів, що якщо час фігурує в математичнихрівняннях, то чому б йому не поводитисебе як математичній змінній –розтягуватися й скорочуватися. Це вседля нього прояснило, а для рештизаплутало.

Приклади всіх цих великихлюдей свідчать, що нетривіальні причини,які ми винаходимо, подібні на скарбитамплієрів. Коли Пилип Красивий увірвавсядо їхньої скарбниці, він не знайшов тамзолота – лише купу паперу – векселів,які мали вартість у системі ордену. Вінзнищив орден – вартість зникла.

Всіраціональні теорії врешті решт помилкові,на відміну від містичних осягнень.Містичне осягнення всесвіту Януковича є нашим першочерговим завданням.

Щоприходило до нас завжди звідти, звідкиприйшов Янукович (з донецького степу,з «європейської тартарії»)? Хазари,печеніги, половці, більшовики, Партіярегіонів. Вони завжди присутні в нашійісторії чи як абсолютне зло, чи як «своїпогані», як називають їх літописи. Чоговони хотіли завжди? Все забрати і знищитивсе, що не могли забрати.

Всієвропейські містики і картографи знали,що широке ховає глибоке, що під тартарієює тартар – пекло.

І Янукович зі своєюпартією гномів втілюють цю містику векономіку, аби не лишалося жоднихсумнівів. Вони всі пов‘язані з цимижахливими шахтами, всі харчуютьсянадрами, підземеллям, вугіллям і рудою,тартаром, пеклом.

Вони всі запобігаютьі захоплюються, і бояться ще східнішої,ширшої і глибшої, і багатшої на надратартарії – Московії. І незабаром новаКалка, де нам доведеться захищати їх –європейську тартарію від азіатської –і програти разом з ними.

Українцітеж завжди були пов‘язані із земнимиотворами. Наші предки селилися по руслахрічок і в ярах, і копали печери і схрони.Проте, шахта принципово відрізняєтьсявід печери і схрону. Шахта риється, абихарчуватися соками землі й духом пекла.Печера – аби зберігати святиню, схрон– волю. Шахта – аби брати підземне.Печера і схрон – ховати під землею.

Веськонфлікт нашої історії – річки протистепу, святе проти пекла, печери і схронипроти шахт. Причини навали Януковича описані в «Слові о полку Ігоревім».Пропагандистська кампанія опозиціїодин в один «Плач Ярославни».

Українарозділена не по поверхні, як того хотілосяб москалям, а під землею – там наші святіі звідти наші біси. Ті самі сили, щоостаточно утвердили Януковича у Києвіу 2010-му, приводили сюди Андрія Боголюбськогоу 1169-му, Батия у 1240-му, Менглі Гірея у1493, Мурав‘йова у 1918, Ватутіна у1943-му.

Нашим президентом стала людиназ тартарії, бо звідки ж іще могла б бутинавала? Ми шукаємо причини подібно дотого, як психоаналітик працює зі снамипацієнта. Юнг казав, що досліджуватипідсвідоме через сни справді смішно. Івсі кепкування щодо виявлення прихованоїсимволіки снів доречні. І ми з задоволеннямскористалися б чимось іншим. Проте –казав він – крім снів у нас нічого більшенема, доводиться копирсатися в них.

Окрімстарих казок у нас більше нічого нема.Не соромтеся озиратися – майбуттязавжди підкрадається ззаду. «Ностальгія– дух революції». Нема нічого новогопід сонцем, тому й не можна ввійти в однурічку двічі.

Дмитро КОРЧИНСКИЙ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини