MENU

«Батьківщина» наполягає на створенні в парламенті ТСК щодо тарифів. ВІДЕО (оновлено)

10765 5

«Батьківщина» наполягає на створенні в Верховній Раді у вівторок-середу Тимчасової слідчої комісії щодо тарифів, оскільки вони є невиправдано завищеними, як мінімум - удвічі. Про це повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів парламенту.
 
«Ми маємо провести публічний, фундаментальний аналіз того, з чого складаються тарифи. Слідство має бути публічним, прозорим, за присутності ЗМІ, із залученням експертів. І ми покажемо країні, як всю корупцію в енергетичній галузі кладуть у тарифи для людей», - наголосила вона.
 
Лідер «Батьківщини» зауважила, що ініціативу створення ТСК вже підтримали фракції «Самопоміч» та Радикальної партії, вона також впевнена, що фракції Блоку Петра Порошенка та Народного фронту також приєднаються до цієї пропозиції.
 
Тимошенко переконана, що тарифи можливо знизити мінімум удвічі, оскільки вони є необґрунтованими та завищеними.
 
За її словами, «Батьківщина» провела детальний аналіз складових тарифів на газ, тепло, гарячу та холодну воду, електроенергію і з'ясувала, що «в усіх тарифах без винятку є потужна корупційна складова».
 
«За нашими оцінками, суттєво завищені нормативи щодо використання тепла, газу на одну людину, або на квадратний метр -  там, де немає лічильників. Завищені втрати в мережах. Суттєво завищена ціна на російський газ, який включається в тариф, і газ українського видобутку не врахований в справжній ціні в тарифах так, як це потрібно», - підкреслила народний депутат.
 
Вона також звернула увагу, що частина газу українського видобутку «не віддається на потреби ЖКГ, а віддається «наліво» за корупційними схемами».
 

 
«Батьківщина» налягатиме, щоб у вівторок був розглянутий та ухвалений законопроект про ТСК, який дасть можливість паралельно з силовими структурами проводити розслідування всіх фактів, які потребують парламентського контролю», - підсумувала  Тимошенко.
 
Нагадаємо, лідер «Батьківщини» вже виступала з ініціативою створення слідчої комісії в парламенті, яка проаналізує підвищення тарифів на комунальні послуги, та висловила готовність її очолити.
Детальний аналіз тарифів на житлово-комунальні послуги і платоспроможності населення можна побачити на слайдах:

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини