MENU

Кого ми побачимо в гостях у Путіна 9 травня?

6604 7

Запрошуючи світових лідерів на 9 травня до Москви, Росія намагається розколоти Євросоюз, ба навіть народи. Наприклад, у Чехії абсолютно адекватний і поміркований прем'єр-міністр і президент, який симпатизує Путіну. У Словаччині схожа ситуація, тільки навпаки – адекватний проєвропейський президент, але проросійський прем'єр-міністр.

Путіну важливо продемонструвати, що у нього є підтримка серед країн Євросоюзу. І він цього може добитися лише за рахунок тих політиків, які фінансово чи якимось іншим чином залежні від Росії. Тобто парад – так завжди було – треба розглядати лише в контексті ментальності росіян.

Росіяни як звикли – вони можуть жити в квартирі з обдертими стінами, але коли день народження, то обов'язково на столі має бути дорога горілка і чорна ікра. Це про Путіна. Він купив дорогу горілку, він замовив чорну ікру, а зараз до нього ніхто не хоче з поважних людей приходити в гості.

Я далекий від думки про те, що може приїхати хтось із сильних лідерів Заходу – Меркель, чи Олланд, чи не дай Боже хтось з політиків Сполучених Штатів.

Можуть прийти в гості тільки "прохачі", такі як президент Вірменії, президент Білорусі. З "прохачами" не так цікаво, хочеться з поважними людьми святкувати. А поважні люди не їдуть.

Адже всі прекрасно розуміють, що з'явитися в Росії на День Перемоги – це річ символічна, і вона говорить про те, на чиєму ти боці. Це в останню чергу вшанування жертв Другої світової війни, це в першу чергу – політична гра.

Однак навіть якщо впливові західні лідери проігнорують парад, Путін його не скасовуватиме - він створюватиме своєму електорату картинку про те, що все добре.

Він намагатиметься маніпуляціями видати бажане за дійсне. Того ж Мілоша Земана "продаватиме" як одного з лідерів Заходу, Роберта Фіцо. Може приїхати хтось з Німеччини з соціал-демократів, з членів Бундестагу. Росіяни особливо не розбиратимуться, який ранг політика, для них важливо, що він говорить не російською, а німецькою чи англійською.
 

Юрій ПАЛІЙЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини