MENU

Інформаційно-культурний центр із тимчасово окупованого Криму поновить роботу в Києві

3923 0

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав накази щодо відновлення діяльності державної організації «Всеукраїнський інформаційно-культурний центр», який до окупації Криму знаходився в Сімферополі.

Зокрема, одним із наказів затверджено переміщення центру до Києва. Планується, що організація розташовуватиметься у приміщенні підвідомчого Держкомтелерадіо Укртелерадіопресінституту на вул. Богдана Хмельницького.

Іншим наказом затверджено нову редакцію Статуту центру та змінено його назву на «Кримський інформаційно-просвітницький центр», який є правонаступником усіх прав та обов'язків Всеукраїнського інформаційно-культурного центру в м. Сімферополі.

Головним завданням відновленого центру буде підтримка і забезпечення інформаційних та культурних зв’язків із громадянами України, у тому числі з представниками корінних народів та національних меншин, які проживають на тимчасово окупованій території Криму. Також центр сприятиме забезпеченню прав та свобод осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території в інші регіони України. Планується, що «Кримський інформаційно-просвітницький центр» співпрацюватиме з міжнародними, державними та громадськими організаціями з метою звільнення території України від окупації.

Серед напрямків діяльності центру – створення інформаційної, видавничої бази для випуску періодичних і неперіодичних видань українською, кримськотатарською та іншими мовами; моніторинг фактів порушень прав і свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України тощо.

У відновленні діяльності центру Держкомтелерадіо допомагають громадські діячі, які виїхали з окупованої території Криму. Зокрема, перереєстрацією державної організації за новим місцем знаходження сьогодні займається відомий громадський діяч, який свого часу був координатором руху «Євромайдан – Крим», Андрій Щекун.

Нагадаю, що «Всеукраїнський інформаційно-культурний центр» як неприбуткову бюджетну організацію, підпорядковану Держкомтелерадіо, було утворено в 1996 році на виконання постанови уряду та зареєстровано в Сімферополі. Основним його завданням було проведення інформаційно-культурної діяльності, спрямованої на зміцнення Української держави, забезпечення міжнаціональної злагоди. Фактично це був один із небагатьох осередків присутності української мови та культури на кримському півострові. Після окупації Криму фінансування ВІКЦ, як і всіх бюджетних організацій автономної республіки, було припинено.

Богдан ЧЕРВАК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини