MENU

На Дніпропетровщині СБУ затримала диверсантів, які планували теракти на залізниці

2727 1

Шановні друзі,

Повідомляю вам про те, що Служба Безпеки України знешкодила небезпечну диверсійно-розвідувальну групу (ДРГ), яка намагалася розгорнути свою діяльність в Дніпропетровській області.

Як заявив щойно на нараді Голова СБУ Валентин Наливайченко, "диверсантам і провокаторам не вдасться розхитати ані Дніпропетровську, ані будь-яку іншу область України - працюємо на упередження, проводимо активні превентивні дії, діємо спільно з місцевими органами влади і громадськістю..."

Затримана група була одним з відгалужень т.зв. "ДНР" і готувала вибухи на об’єктах Придніпровської залізниці. Бойовики планували підриви колії під час руху вантажних потягів, а також потягів із військовослужбовцями Збройних Сил України.

На разі затримано трьох осіб - вони дають свідчення.

Уже встановлено, що лідер диверсантів працював на залізниці у складі бригади т.зв. «мостобудівного поїзду», яка виконувала ремонтні роботи на залізничних шляхах.

У лютому ц.р. він запропонував свої «послуги» терористам з т.зв. «Министерства государственной безопасности «ДНР». Терористи доручили йому створити диверсійну групу для вчинення вибухів на залізниці.

Зловмисники збирали і передавали бойовикам інформацію про залізничні тунелі, колії, вузли, мости, станції...

Окрім того, члени диверсійної групи обґрунтовано підозрюються у підривах та спробах підірвати залізничну колію, зокрема, у березні ц.р. на перегоні «Новомосковськ-Самарівка», якою невдовзі мав прослідувати пасажирський потяг. Тоді вдалося упередити диверсію.

У диверсантів вилучено тротилові шашки, комп'ютерну техніку та засоби зв’язку.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Оперативно-слідчі дії продовжуються.

Markian Lubkivskyi


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини