MENU

Янукович лично ответит за фальсификацию выборов-2012 - Яценюк

613 0

  

Об’єднана опозиція вимагає від президента Януковича забезпечити порушення кримінальнихсправ за фактами тиску на членів виборчихкомісій від опозиції та звільнити зпосад керівників міліції, СБУ іпрокуратури, які допускають такіпорушення закону, заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час прес-конференціїв Миколаєві у вівторок, 9 жовтня 2012 року.


Він наголосив, що вУкраїні вже сьогодні проходить масштабнефальшування виборів: «Виборчий процес– це не тільки останній день. Найважливіше– це підготовка до виборів і проведеннясамої виборчої кампанії».


«Сьогодні можна чіткосказати, що проведення виборчої кампаніїв Україні не відповідає демократичнимнормам і стандартам», - переконаний Арсеній Яценюк.


Головною проблемоюнині, наголосив Арсеній Яценюк, є тискна виборців та членів виборчих комісій.Зокрема, за його словами, для цьоговикористовуються працівники спеціальнихпідрозділів. Так, під час туру Об’єднаноїопозиції по Україні вони проводятьвідеофіксацію всіх мітингів.


Арсеній Яценюк пожартував:«Не витрачайте робочий час МВС на зйомкинаших мітингів. Ми передамо в спецпідрозділиСБУ диски найкращої якості, щоб вонививчали передвиборчу програму ВО«Батьківщина».


Проте, за його словами,працівники правоохоронної системимають займатися реальною боротьбою зізлочинністю та корупцією і чиновниками,які займаються нині фальшуваннямвиборів, підкреслив Арсеній Яценюк.


Він повідомив, що лишев Миколаївській області 325 державнихслужбовців і працівників бюджетноїсфери відмовились працювати в ДВК, «томущо їх залякали і хочуть звільнити зроботи».


Він оприлюднив кільказаяв від членів ДВК на Миколаївщині,яким погрожували звільненням з роботи,якщо вони не складуть повноваження вкомісії. Серед іншого, Арсеній Яценюк зачитав заяви вчителів загальноосвітніхшкіл села Привільне та Олександрії, атакож працівника відділення поштовогозв’язку в Баштанському районі.


Також, наголосив АрсенійЯценюк, місцеві ЗМІ, які фінансуютьсяз бюджету, відмовляють у розміщенніматеріалів Об’єднаної опозиції. «Хочавідповідно до законодавства газети,які фінансуються бюджету, зобов'язанівисвітлювати діяльність як провладних,так і опозиційних кандидатів», - підкресливвін.


Арсеній Яценюк повідомив,що на зустрічі опозиційних кандидатіву депутати з громадою приїжджаютькерівники державних районних адміністраційта представники ПР. «Вони фіксують навідео кожного присутнього в залі,переписують прізвища і потім особистозалякують кожну людину, щоб ця людинане приходила на подальші зустрічі», -наголосив він.


Як приклад він навівзустріч із виборцями депутата Миколаївськоїоблради Вадима Мерікова та народногодепутата Івана Кириленка 24-25 вересня.


Арсеній Яценюк нагадавтакож про переслідування АркадіяКорнацького, кандидата в депутати від Об’єднаної опозиції у 132-му окрузі. Щодонього і працівників «АгрофірмиКорнацьких», засновником якої він є,порушено низку кримінальних справ.«Головний бухгалтер заарештований закримінальною справою, яка була закритаще в 2007 році за відсутністю складузлочину», – наголосив він.


Арсеній Яценюк підкреслив,що слова президента про прагненнядемократичних виборів жодним чином невідповідають діям сьогоднішньої влади.«Вони розуміють, що при проведеннідемократичних виборів в країні вонипрограють виборчу кампанію», - сказаввін.


«Президент Янукович особисто несе відповідальність за те,щоб його підлеглі – прем'єр, голова СБУ,міністр внутрішніх справ – не буличастиною фальшування виборів. Якщо вУкраїні можуть бути проведені частководемократичні вибори, адже мова проабсолютну демократичність взагалі нейде, - то для цього ще є 3 тижні», - підкресливголова Ради Об’єднаної опозиції.


«Вимагаю особисто відпрезидента Януковича негайно забезпечитипорушення кримінальних справ протитих, хто чинить тиск на виборців тачленів комісій, звільнити керівниківміліції, СБУ і прокуратури, які нереагують на порушення закону», - наголосив Арсеній Яценюк.


ua-vybory-2012 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини