MENU

У Дніпропетровську жорстоко побили волонтерку, яка врятувала українських вояків після Іловайської трагедії

207 0

Вчора в Дніпропетровську прямо біля власного будинку була по-звірячому побита волонтер, член правозахисної групи «Січ», Наталя Борнякова.

Біля 20:00, коли Наталя йшла до свого будинку (на житловому массиві Придніпровськ) від зупинки громадського тарнспорту на неї налетіло троє невідомих молодиків, вдарили у сонячне сплетіння та, миттєво відтягнувши у темний закуток, почали наносити удари кулаками і ногами по обличчю та в тулуб. За попередніми даними Наталю могли бити й кийком чи арматурою – зараз жінка лише зняла побої та звернулася з відповідною заявою до міліції. При цьому виродки, б’ючи жінку, чітко викрикували: «Это тебе, укропская бендеровка! Если ты думаешь, что в этом городе тебе будет лучше, то тебе это только кажется!»

Таким чином, нападники напевне були проінформовані про діяльність Наталі, яка переїхала до Дніпропетровська з окупованих териорій після того, як під час Іловайської трагедії приховала від російської армії та проросійських бойовиків у себе вдома в Старобешевому двох бійців 39-го територіального батальйону, через що потрапила у полон до «ДНР».

Із полону жінку та її дітей звільнили й евакуювили в Дніпропетровськ у результаті цілої спецоперації. Звідтоді Наталя Борнякова, в якої на тимчасово окупованій території лишились родичі, займалася волонтерством і правозахисною діяльністю.

Голова Ради правозахисної групи «Січ», адвокат Оксана Томчук не має сумніву, що жінку цілеспрямовано вистежували та побили через діяльність правозахисної групи. «Наталя ніколи не була публічною людиною, зважаючи на те, що на окупованій території у неї рідня. Вона винаймала квартиру в Дніпропетровську, про місце знаходження якої знали лише лічені люди – фактично всі її знайомі у цьому місті, де звя’зків у неї було дуже мало. Однак те, що її підстерігали вдома, те, що їй говорили нападники, й те, що вони в неї нічого не забрали з особистих речей, свідчить про цілеспрямовану акцію на циєсь замовлення» – стверджує Оксана Томчук.

«Наразі невідомо, чи випадково вона вижила, чи, можливо, перед молодиками не було поставлено завдання її вбити, але ми закликаємо органи знайти виконавців цього злочину та замовників, в наявності яких я не сумніваюсь, враховуючи діяльність нашої правозахисної групи» – закликає пані Томчук. За її словами, «Січ» незручна владі та Президенту особисто тим, що правозахисникам вдалося довести факти катувань, щоби вибити «зізнання» із затриманих у «справі «Січі»» 12 воїнів-добровольців, яких безпідставно звинувачують у причетності до вбивста офіцера СБУ у Волновасі. Правозахисники мають усі підстави стверджувати, що затримані не мають жодного відношення до вбивства офіцера СБУ й утримуються правоохоронцями лише через те, що Президент України Петро Порошенко та голова СБУ Валентин Наливайченко перед усією країною через ЗМІ ще до слідства проголосили їх винними і долучили до лав якогось міфічного озброєного злочинного угруповання.

Крім того, правозахисники займаються і веденням резонансної справи активістів дніпропетровського майдану, яких 26 січня під будівлею обласної державної адміністрації жорстоко побили тітушки, яких тодішня влада збирала прямо в будівлі ОДА. Наразі вдалося відкрити кримінальне провадження щодо суддів Бабушкінського райсуду Решетняка та Бібіка, які своїми незаконними рішеннями як на конвеєрі «пакували» побитих до крові людей до СІЗО. Однак поки доля цих суддів, справ проти них та взагалі усієї «справи 26 січня» невідома.

Сама Наталя Борнякова теж не сумнівається у тому, що напад на неї здійснено через діяльність усієї групи. «Подібна ситуація стала можливою лише унаслідок спроби реваншу політичних сил, сформованих на основі «Партії регіонів» і керівників доби Януковича» – наголосила Оксана Томчук.

Правозахисники звертаються до МВС, аби Наталі було надано захист, а справа нападу на неї була поставлена під контроль. «У нас у країні на особливий контроль ставляться вбивства Олега Калашнікова й Олеся Бузини, надається захист Олені Бондаренко. Я сподіваюся, що для правоохороних органів буде справою честі знайти винних у нападі на людину, яка, ризикуючи життям, допомогає нашій армії» – зазначила пані Томчук.

 

Інформаційний центр «Січ»


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини