MENU

Тягнибок: Хай Яценюк доведе, що енергоресурси дійшли до українських громадян, а не до окупантів

241 0

Минулого тижня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зізнався, що його уряд вже витратив понад один млрд доларів на постачання газу й електроенергії на тимчасово окуповані території Донбасу. І сам же визнав, що рахунки за поставлені енергоресурси ніхто не оплачує.

 

Сьогодні наші військові, пенсіонери, лікарі, вчителі, підприємці, селяни і робітники не отримують частини доходів, бо оплачують «доброту» Яценюка. Як уряд може довести, що саме на таку суму він здійснив постачання? І що газ та електроенергія дійшли до адресата – українських громадян, а не «сєпарів», терористів, бурятів та інших «відпускників»? Бо в інакшому разі це – фінансування війни проти України. Чим довести, що саме один мільярд витрачено на опалення будинків українців Донбасу? Звітами Гіркіна, Захарченка, Плотницького чи «Мотороли»?

 

Сьогодні народні депутати-свободівці скерували звернення до прем'єра Яценюка з вимогою надати інформацію щодо обсягів поставок природного газу й електроенергії на тимчасово окуповану територію, інформацію щодо стану розрахунків за поставлені енергоносії, щодо компаній-постачальників та компаній-одержувачів із копіями договорів, а також копії актів звіряння обсягів поставок енергоносіїв між зазначеними суб'єктами господарювання.

 

Сподіваємося, речникам партії Яценюка у цих законних вимогах «рука Москви» знову не примариться. Ми чекаємо від прем'єра вичерпних відповідей на ці запитання, які розставлять всі крапки над «і» в проблемі безвідплатного постачання газу та електроенергії на суму понад один млрд доларів на тимчасово окуповані території.

 

P. S. Вчора на спільному засіданні комітетів Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та запобігання і протидії корупції нарешті було обрано керівника робочої групи, яка вивчатиме оприлюднені факти багатомільярдної корупції в Кабінеті Міністрів України. Ним став Олег Осуховський – народний депутат України від ВО «Свобода».

Олег ТЯГНИБОК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини