MENU

Генпрокуратура разберётся, кто и зачем записывает Тимошенко — Яценюк

265 0

 

Генеральна прокуратурадоручила пенітенціарній службі провестислужбове розслідування за фактамивідеоспостереження за Юлією Тимошенкота оприлюднення цього відео в мережіІнтернет. Об’єднана опозиція «Батьківщина»та ВО «Свобода» вимагають від Генпрокуроранегайно порушити кримінальну справута покарати винних.


Про це повідомивжурналістам голова Ради Об’єднаноїопозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюкпісля зустрічі лідерів опозиції зГенеральним прокурором України ВікторомПшонкою.


Він зазначив, щоГенпрокурор дав Державній пенітенціарнійслужбі доручення провести службоверозслідування за фактами оприлюдненнявідеозапису із Юлією Тимошенко.


«Генеральна прокуратуразвернулась до уряду і персонально доміністра юстиції з приводу того, щозаклади Державної пенітенціарної службипорушують закон і фактично знущаютьсянад Юлією Тимошенко», - наголосив АрсенійЯценюк.


«Ці дії пенітенціарноїслужби, оприлюднення цього відео, є ніщоінше, як тортури, і підпадає під визначенняконвенції ООН (проти тортур - ред), томущо це моральне знущання над людиною»,- додав голова Ради Об’єднаної опозиції.


Він підкреслив, що задва дні перед зустріччю з опозицієюГенпрокуратура почала проводити службоверозслідування: «Завтра всі матеріалирозслідування будуть в стінах Генеральноїпрокуратури і буде вирішуватись питанняпро порушення кримінальної справи».


«Ми вимагаємо відГенеральної прокуратури України порушитикримінальну справу за цими фактами,з’ясувати, хто встановлював відеокамери,хто розповсюджував дане відео, іпритягнути до відповідальності яккерівництво колонії, так і тих наглядаючихпрокурорів, які повинні були зупинитицей злочин ще декілька місяців тому»,- наголосив Арсеній Яценюк.


Він також повідомив,що під час зустрічі з Юлією Тимошенкоу харківській лікарні, вона розповіла,що «біля моніторів стоять здоровеннімордовороти і спостерігають постійно занею». «І тому, ключова вимога –прибрати людей чоловічої статі, томущо мужиками їх назвати не можна, іпосадити жінок біля моніторівспостереження, так як цього вимагаєзакон», - зазначив Арсеній Яценюк.

  

novosti-o



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини