MENU

Завтра митингуют под СБУ и идут маршем к Администрации президента

390 0

  

У суботу, 27 жовтня,о 12.00, представники громадських,студентських, правозахисних тапрофспілкових організацій пікетуватимутьголовний офіс Служби безпеки України(вул. Володимирська, 33) на знак протеступроти брутального викрадення російськогоопозиційного політика, члена ради«Лівого Фронту» Леоніда Развозжаєва,яке було скоєне у місті Києві 19 жовтня2012 року.

По закінченню акції їїучасники пройдуть пішою ходою доАдміністрації Президента України, абипередати петицію із вимогами невідкладновідреагувати на справу викраденняРазвозжаєва.

З численних повідомленьу засобах масової інформації, у томучислі з інтерв'ю Леоніда Развозжаєва,можна зробити висновок що до йоговикрадення були причетні спецслужбиРосійської Федерації, які й здійснилийого перевезення до Москви.

Незалежновід того, сталося це викрадення людиниза сприяння українських органів чи булонаслідком нездатності відповіднихслужб запобігти діяльності іноземнихагентів на території України, цей випадокє підтвердженням глибокої кризи ворганізації діяльності органів влади,відповідальних за забезпеченнядемократичного ладу в Україні. Цейвипадок є тривожним сигналом неспроможностіорганів влади забезпечувати безпеку іправовий порядок на її території.

Слідзазначити, що це є не першим випадкомвикрадення людини на території України.На початку 2011 року на територіїУкраїни буловикрадено палестинського інженераАбу-Сісі, який згодом опинився уізраїльській тюрмі. Обставинам цьоговипадку так і не було надано задовільнихроз'яснень з боку офіційної влади.

Низкацих ганебних подій свідчить провідсутність достатньої компетентностіу керівників силових відомств України,що дала би здатність підтримувати наналежному рівні безпеку в країні.

Учасникиакції протесту вимагають:

- ВідПрезидента України – відсторонити відпосади Голову Служби безпеки, ГоловуПрикордонної служби України до з'ясуванняобставин викрадення Леоніда Развозжаєвата вирішення питання про можливупричетність українських силових відомствдо цього викрадення;

- Від ВерховноїРади України – розпочати парламентськерозслідування подій, пов'язаних звикраденням Леоніда Развозжаєва;

-Від Уповноваженого Верховної РадиУкраїни з прав людини – термінововідкрити провадження у справі щодовикрадення Леоніда Развозжаєва;

-Від Генеральної прокуратури України –негайно провести повне розслідуванняобставин викрадення та опублікуватийого результати;

- Від Міністерствазакордонних справ України – звернутисядо Російської Федерації за роз'ясненнямищодо заяв представників російськоївлади про причетність російськихспецслужб до викрадення; заявити нотупротесту, якою вимагати поясненняправових підстав для дій російськихспецслужб на території України таприпинення дій, які порушують державнийсуверенітет України;

Контакти дляЗМІ: 

+ 050 3348780 Максим Буткевич

+050 4443611 Сергій Киричук

  

Павло СОЛОДЬКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини