MENU

В Киеве 3 ноября начнутся массовые протесты против фальсификации выборов — Данилюк

1532 5

Громадянський рух «Спільна Справа» закликає громадян не визнавати результативиборів та вимагати проведення нових виборів за законом «Про вибори народних депутатів України» в редакції 2007 року за повністю пропорційною системою. Про це заявив на брифінгу в Києві координатор руху Олександр Данилюк.

Він відзначив, що завдяки фальсифікаціям по мажоритарній системі в низці областей пройшли провладні кандидати, яких не підтримують виборці. Серед областей, де це відбулось масово Данилюк назвав Київську, Полтавську, Черкаську, Чернігівську, Житомирську, Вінницьку, Хмельницьку, Волинську та Чернівецьку.

На підтвердження своїх слів він звернув увагу на той факт, що в цих областях по пропорційній системі об’єднана опозиція набрала в декілька разів більше, аніж Партія регіонів, проте на мажоритарних округах картина є прямо протилежною. В той же час, як відзначив координатор «Спільної Справи», в Києві, де був найвищий в країні рівень спостереження, від опозиції пройшли навіть відверто слабкі кандидати.

Данилюк також повідомив, що «Спільна Справа» розпочала загальну мобілізацію громадян, що підтримують скасування парламентських виборів, для участі в протестах, що розпочнуться Києві в суботу 3-го листопада.

«Сьогодні ми маємо ситуацію, коли завдяки фальсифікаціям, Партія регіонів та комуністи, які навіть за провладними екзит-полами програли вибори по загальнодержавному виборчому округу, мають всі шанси сформувати не лише просту, але й конституційну більшість. Фактично це призведе до диктатури антиукраїнської меньшості»,- зауважив Данилюк.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини