MENU

Количество ляпов Януковича вызывает обеспокоенность по поводу его интеллектуальной адекватности - блогер

2085 14

«Баранки від бубликів», «Анна Ахмєтова»,  «кращі геноциди країни», «...йолка» після півхвилинної паузи, протягом якої відбувались невдалі спроби підшукати цьому слову український відповідник, «український поет Чєхов», «помацати очима, побачити руками», настанова силовикам «зробити Україну небезпечною територією», побажанням журналістам «бути ангажованими», згадка про «Гомера» і т.д. і т.п.

Безпрецедентна кількість шокуючих мовних ляпів Януковича, певні особливості його поведінки, характерні мімічні ознаки, викликають глибоку стурбованість з приводу інтелектуальної адекватності чинного президента, а відтак - ступеню його (не)безпеки для країни й суспільства.

Я не лікар і не маю право встановлювати діагнози, але те, що я регулярно бачу та чую від президента спонукало мене звернутися по довідкову інформацію з медичних джерел. Ось, приміром, що я надибав у Вікіпедії. Прочитане насторожило мене ще більше:

«Розумова відсталість ( олигофренія; др.-греч. ὀλίγος — малий + φρήν —  розум) — «стійка , незворотня недорозвинутість рівня психічної,  перед усе інтелектуальної діяльності, пов'язана з уродженою або набутою органічною потологією гловного мозку. З розумовою недостатністю завжди має місце недорозвинутість емоційно-вольової сфери, мови, моторики і всієї особистості в цілому.

/.../Адаптивна поведінка завжди порушена, але в захищених соціальних умовах, де забезпечується підтримка, ці порушення у хворих з легким ступенем розумової відсталості можуть не мати явного характеру.

Ознаки порушення у поведінці

1 — Зниження інтелекту
.2 — Загальна системна недорорзвинутість мови
.3 — Порушення уваги (нестійкість, труднощі розподілення, переувімкнення)
.4 — Порушення сприйняття (загальмованість, фрагментарність)
.5 — Конкретність, некритичність мислення.
.6 — Малопродуктивність пам'яти
.7 — Недорозвиненість пізнавальних інтересів

.8 — Порушення емоційно-вольової сфери»

/.../Незважаючи на велику розмаїтність клінічних форм, олігофренії властиві загальні ознаки психічного недорозвинення. По-перше, слабоумство є дифузним, «тотальним»: страждає не тільки пізнавальна діяльність, але й особистість у цілому. Виявляються ознаки недорозвитку не тільки інтелекту і мислення, але й інших психічних функцій (сприйняття, пам'ять, увага, мова, моторика, емоції, воля і т.д.).

По-друге, спостерігається переважне недорозвинення найбільш диференційованих, онтогенетично молодих функцій - мислення і мови при відносному збереженні еволюційно древніших елементарних функцій і інстинктів.

Більш за все ця особливість виявляється в олігофренів у слабкості абстрактного мислення, нездатності до узагальнення, до відвернених асоціацій, у перевазі тільки конкретних зв'язків, що не виходять за межі звичних уявлень.

Слабкість абстрактного мислення відбивають і особливості сприйняття, уваги, пам'яті. Критика знижена, пам'ять недорозвинена. Виразність різних психопатологічних проявів при олігофренії прямо залежить від глибини дефекту".

З інших джерел на цю ж тему:

«олигофреникам свойственна невыразительная, однообразная мимика, недостаточная ручная умелость, частое левшество, недержание мочи. Со стороны соматического развития олигофреники также обычно неполноценны.

Сложение тела б. ч. резко диспластическое, с неправильными пропорциями. Рост и вес тела часто не достигают нормы, иногда, наоборот, чрезмерно ее превышают. Наблюдаются резкие несоответствия длины конечностей и размеров туловища.

...Очень часты аномалии со стороны черепа— очень малая или слишком большая его величина, неправильная форма, асимметрии, недоразвитие или чрезмерное развитие лицевых костей и пр.»

Повторюю, я не медик. Але я  - громадянин країни. І мене це непокоїть. Якщо мої хвилювання можуть мати реальні підстави, то вищезгадані особливості поведінки, мови і психо-моторики президента, над якими регоче весь Інтернет - це вже не так смішно, як здається.

Одна річ - випадкові ляпи і конфузи цілком притомної людини, і зовсім інша - коли вони є проявом клінініки. В Януковича їх настільки забагато, що це переходить всі межі. Вони надто системні і приголошливі для того, аби легковажати ними. Тому  припущення про конкрентний діагноз приходять самі собою.

 

 

Олексій МАЗУР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини