MENU

Всемирный конгресс украинцев разочарован явно сфальсифицированными выборами в Украине

724 2


Співголова місії спостереження за виборами Світовогоконгресу українців Павло Грод не приховує свого розчарування перебігомвиборчого процесу в Україні та вказує на низку очевидних порушень законодавствапід час підрахунку голосів, пише блог sprotiv-org.

«Після виборів, коли ми одержали першу серію звітів віднаших спостерігачів, я був до певної міри позитивно налаштований. Меніздавалося, що вибори справді відбудуться справедливо. Однак вже наступногоранку, коли ми почали отримувати інформацію про підрахунок голосів— нашаоцінка різко змінилася в негативний бік»,— заявив журналістам міжнароднийспостерігач.

Ґрод запевнив, що остаточний звіт щодо перебігу виборчоїкампанії Світовий конгрес українців оприлюднить за кілька тижнів.

Утім, вже зараз спостерігачі констатують порушення. Зокрема,за словами співголови місії спостереження, на одній з дільниць Білої Церквидані, зафіксовані в офіційних протоколах, дуже відрізнялися від тих, якіопубліковані на сайті ЦВК.

«Цілі пакети голосів передавалися від одного кандидатаіншому. Натомість, суди всіляко відмовляються приймати аудіо- та відеодокази,які підтверджують факти фальсифікації. Це свідчить про очевидну співпрацюслужителів Феміди з фальсифікаторами»,— резюмував Ґрод.

Також раніше канадські спостерігачі заявляли, що «у період післядня голосування, Mission Canada задокументувала велику кількість випадків, колиперерахунок голосів в окружних виборчих комісіях неочікувано припинявся,постійно затримувався або відбувався під керівництвом не уповноважених на цеосіб».

У місії наголосили, що сфальсифікована електронна передачаданих про результати з ОВК до ЦВК продовжує викликати занепокоєння.

Нагадаємо, що низка впливових міжнародних спостерігачівжорстко розкритикували перебіг виборчого процесу в Україні. Зокрема, головаделегації спостерігачів Парламентської асамблеї Ради Європи на парламентськихвиборах Андреас Гросс звинуватив чинну владу в олігархізації всього виборчогопроцесу.

Європейський політик також наголосив, що дуже шкодує, щовеличезний демократичний потенціал українського суспільства не був реалізованийпід час голосування за представників народу у Верховній Раді.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини