MENU

Сыновья и дочери «регионалов» выиграли выборы, потому что их родители у людей украли деньги

1220 2

На сесії курортного міста Миргород прозвучала інформація про блокування держказначейством біля 3,5 млн. гривень, котрі належать місцевому бюджету.

Зокрема, заблоковано 800 тис. грн. за ремонтні роботи працівникам ЖКГ. Тобто грошей, котрі мали йти конкретно на зарплати працівникам. Заблоковано навіть кошти організацій, котрі ті заробили, надаючи різні послуги і до яких держава не має ніякого відношення.

–Уже 3 місяці не бачив живої копійки. Зарплату лише обіщають. Кажуть гроші забрав Київ. А хліб купити треба сьогодні, і за газ заплатити сьогодні. У нас маленькі діти, котрі кожен день хочуть їсти. Та й самі, лише на декретні дружини так довго не протягнемо, – жаліється працівник ЖКГ.

– Виходить, за наші гроші займаються показухою та перерізають стрічки на якихось новобудовах в округах, де у депутати йдуть сини і доньки олігархів. Крадуть у людей, щоб стати депутатами, а потім знову крастимуть у народу, бо вже стали «пупом землі». Хоч би вже швидше виздихали.

Ось такий монолог (правда з цілою «зв'язкою» матів) довелося нещодавно почути.

А й дійсно, чому олігархи, «власть імущі» (їх можна назвати по різному), йдучи на вибори чи штовхаючи в ВР власних синів, доньок, коханок,  для підкупу виборців використовують бюджетні кошти, а не власне багатство. Самі ж, образно кажучи,  трусяться на мішках з грошима.  А потім з усіх кутків, тобто зі сторінок ЗМІ чи телеекранів кричать: це я побудував дорогу, школу, дитсадок. Голосуйте за мене.

І не думають, що вкрадені у людей гроші ніколи до добра не доводять. Чи вони живуть по принципу: «Після мене – хоч потоп».

Говорять, навіть при Тимошенко, яку так люблять згадувати у партії влади, не було таких масштабів блокувань коштів місцевих бюджетів.

Зараз навіть не говоримо про крадіжку/ відкати державних коштів під час тендерних закупівель. Чого вартий скандал навколо бурових вишок, коли їх вартість, кажуть,  була завищена  майже наполовину. А це десятки мільйонів (ні не гривень) доларів!!!

Тож якби не крадіжки, не відкати, не офшорні зони, то грошей би вистачило й на зарплати, і на розвиток місцевих громад, і на загальнодержавні потреби.

І виходить, влада сьогодення - це влада, котра працює не для розвитку держави, а лише для власного збагачення.

До речі, в масштабах держави держказначейство заблокувало  біля 4 млрд. грн. коштів місцевих бюджетів.

Микола МАРЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини