MENU

Общественность начали убеждать в том, что лучше Порошенко спикера не найти

561 2

  


Порошенко ПетроОлексійович, міністр економіки, ось-осьзбирається скласти присягу як новообранийнародний депутат за мажоритарним округомN12. А ще, дуже схоже, що після складаннядепутатської присяги він плануєрозміститися не в депутатському партері,а в депутатській президії – у крісліспікера.

У середу ввечері «Подробности»на «Інтері» з якогось дива дають повідомленняз прес-конференції, яка за своїмінформаційним навантаженням відвертовикликає сумніви. Там виступає дехтоОлександр Юркевич – навіть у вузькихколах мало відома особистість, так самоі гул майже нічого про нього не знає. Вновинах «Інтера» його протитрували якполітичного експерта, що говорить власнені про що.

І от починається прямамова Юркевича, де він мляво переконуєглядачів (а схоже – одночасно і себе),що спікером має стати мажоритарник.Мовляв, задля забезпечення балансу уновому парламенті. Довго чекати напрізвище не довелося. Нарешті «політичнийексперт» оголошує це ім'я – ПетроПорошенко. Кілька подібних повідомленьз'явилися відразу і в Інтернеті.

Всімочевидно, що подібні речі в ефірі найбільшрейтингових національних телевізійнихновин ніколи просто так не з'являються.Це стандартний елемент чітко спланованоїі простимульованої інформаційноїкампанії. Задля м'якого тиску і підготовкигромадського настрою. Думаю, далі слідчекати висловлювання і заяви чиннихполітиків і кількох новообраних депутатів– вони в один голос говоритимуть про Порошенка як спікера.

Звісна річ,чинний міністр економіки абсолютнонормально впорається з функцією головипарламенту. Просто цікаво суто зпрофесійної точки зору – чи вдастьсяПетру Олексійовичу за допомогою такихтехнологій цього разу таки отриматижадану посаду. Наприклад, у 2005-му так іне вдалося. Щоправда, тоді йшлося пропрем'єрство...

Руслан КУХАРЧУК 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини